Naslovnica Crna Gora SNP ne želi nove izbore, ali je spreman i za njih

SNP ne želi nove izbore, ali je spreman i za njih

Podgorica, (MINA) – Socijalistička narodna partija (SNP) ne želi nove izbore, ali spremna je na sve, rekao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković, navodeći da će onaj ko neće da ispuštuje dogovor biti kriv ukoliko se to desi.

Joković je za Dan kazao da su u SNP-u za to da se nađe zajednički jezik, ali da neće pristati na ucjene i ultimatum.

“Želimo da se ova situacija riješi, ali da početni uslov budu rezultati partija na parlamentarnim izborima. Insistiramo na poštovanju svih dosadašnjih postignutih dogovora.”, kazao je Joković.

On je poručio da se neće dogovarati sa onima koji nijesu ispoštovali dosadašnje dogovore, jer je to besmisleno.

On je to kazao nakon što se lideri odnosno predstavnici stranaka koje čine parlamentarnu većinu ni nakon trećeg sastanka nisu približili dogovoru o rješenju za izlazak iz aktuelne političke krize.

Joković je istakao da će SNP prisustvovati i narednom sastanku, kad god bude održan.

“SNP je partija koja nikada nikoga nije izdala niti prodala, uvijek bila svoja na svome, donosila odluke autentične bez ikakvog uticaja i želimo da se ovo riješi, ali nećemo pristati na bilo kakvo ponižavanje niti naše partije, niti parlamentarne većine”, rekao je Joković.

Kako je kazao, tek kada budu ispoštovani dosadašnji dogovori, ulaziće u nove dogovore ili aranžmane.

On je naveo da imaju do sada postignute dogovore, ali da „neki subjekti na političkoj sceni izjavljuju potpune neistine“.

“Postignuti dogovori prema SNP-u nisu ispoštovani i mi na tome insistiramo. Što se tiče novih izbora, mi smo u ovom trenutku spremni za sve”, zaključio je Joković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije