fbpx
18.1 C
Podgorica
March 23, 2023.
NaslovnicaGlavna vijestSkijališta spremna za turiste

Skijališta spremna za turiste

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska skijališta spremna su za predstojeću zimsku sezonu, koja će zbog pandemije koronavirusa biti znatno specifičnija od ranijih.

Kako bi privukli što više turista, pogotovo domaćih, skicentri u Kolašinu i na Žabljaku su obogatili ponudu, pa sve ljubitelje snijega očekuje besplatan parking, noćno i nordijsko skijanje, šetnja krpljama i vožnja motornim sankama.

Cilj je izvući maksimum od predstojeće zimske sezone i pored neizvjesne situacije koju nosi koronavirus, pišu Dnevne novine.

Ski-rizort Kolašin 1600 zvanično će početi da radi sredinom decembra, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Skijališta Crne Gore.

“U toku predstojeće sezone Ski-centar Kolašin 1600 dočekaće posjetioce sa novim skijaškim stazama namijenjenim osrednjim i naprednim skijašima i bogatim zabavno-rekreativnim sadržajima, a na raspolaganju će biti 10,5 kilometara skijaških staza, šestosjedna žičara otvorenog tipa koja opslužuje te staze, restoran, caffe bar, ski-škola, skirental i poligon za obuku početnika”, kazali su u Skijalištima Crne Gore.

Oni su dodali da će imati i organizaciju vanjskih aktivnosti u vidu vožnje kvadovima, dnevne i noćne šetnje na krpljama, nordijsko skijanje, kao i team building aktivnosti.

“Za goste Ski-centra Kolašin 1600 obezbijeđen je i parking prostor za putnička vozila kapaciteta 300 mjesta koji će biti besplatan”, naveli su iz Skijališta Crne Gore.

Skijališta Crne Gore, kako su dodali, omogućila su akcijske cijene za kupovinu sezonskih ski-pasova u predsezoni.

“Cijena sezonskog ski-pasa u periodu od 10. novembra do 15. decembra iznosi 150 EUR za odrasle i 80 EUR za djecu uzrasta do 14 godina. Napominjemo da kupci sezonskog ski-pasa imaju mogućnost trodnevnog besplatnog skijanja na Olimpijskom centru Jahorina i trodnevnog besplatnog skijanja na jednom od ski-centara kojima rukovode Skijališta Srbije”, objasnili su u Skijalištima Crne Gore.

Cijeneći ukazano povjerenje svim kupcima sezonskog ski-pasa za zimsku turističku sezonu 2019/20. Skijališta Crne Gore su odlučila da poklone sezonski ski-pas za predstojeću zimsku sezonu.

I Sportsko-turistički kompleks (STK) Savin kuk na Durmitoru spremno će dočekati prve turiste. Kako kažu za Dnevne novine, u funkciji će biti dvije dvosjed žičare i tri skilifta, od kojih je jedan opremljen reflektorima za noćno skijanje, kao i jednim dječjim ski-liftom.

“Ova infrastruktura opslužuje pet kilometara skijaških staza na kojima pri prosječnoj brzini kretanja žičare za jedan sat istovremeno može biti oko tri hiljade skijaša. U toku zimskih turističkih sezona u funkciji su dvije žičare, donja žičara dvosjed (Savin kuk I), koja vodi u pravcu vrha Savinog kuka i izlazi na 1.907 metara nadmorske visine i gornja žičara dvosjed (Savin kuk II), čija najviša kota doseže nadmorsku visinu od 2.213 metara”, navode u STK Savin kuk.

Takođe, u funkciji će biti tri ski-lifta tipa sidro i tanjir, kao i jedan dječji ski-lift.

“Skijalište Savin kuk posjeduje plave staze, crvenu stazu, crnu stazu i dječju baby stazu. Skijašima su na raspolaganju tri plave staze i to: Snowboard dužine 650 metara, Derneci dužine 1,1 hiljadu metara i Panalj dužine 900 metara, jedna crvena staza Korito dužine 1,2 hiljade metara i jedna crna staza Vukova staza, dužine 800 metara, kao i dječja baby staza dužine 150 metara”, saopštili su iz STK Savin kuk.

U saradnji sa Nacionalnim parkom Durmitor u toku sezone biće u funkciji i staza namijenjena za hodanje na krpljama, dužine 6,5 kilometara, koja povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, a na skijalištu je moguće koristiti usluge ski-servisa, ski-škole i drugih pratećih ugostiteljskih sadržaja.

Najčitanije

Muški kata tim za bronzanu medalju na EP

Podgorica, (MINA) - Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore boriće se za bronzanu...