fbpx
NaslovnicaCovid19Institut za javno zdravlje:Registrovano 206 novih slučajeva infekcije

Institut za javno zdravlje:Registrovano 206 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 206 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovidom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom subote završile analizu i dostavile rezultate za 967 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 66, Nikšića 25, Bara 18, Budve i Pljevalja po 15, Tivta deset, Berana, Danilovgrada i Herceg Novog po devet, Kotora i Ulcinja po sedam, Bijelog Polja šest.

Na Cetinju je registrovano pet novih slučajeva infekcije koronavirusom, u Kolašinu dva, a u Mojkovcu, Plužinama i Tuzima po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu iznosio je 21,30 odsto.

“Od prethodnog saopštenja, IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.771.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 322 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 2.071.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 274.950.

U Podgorici je aktivan 741 slučaj zaraze koronavirusom, Nikšiću 277, Baru 165, Budvi 132, Bijelom Polju 107, Pljevljima 86, Herceg Novom 81, Tivtu 80, na Cetinju 78, u Beranama 75, Danilovgradu 58, Ulcinju 48, Kotoru 46.

U Rožajama je aktivno 28 slučajeva zaraze koronavirusom, Tuzima 22, Mojkovcu 19, Kolašinu sedam, Petnjici šest, Šavniku pet, Andrijevici, Plavu i Plužinama po tri, na Žabljaku jedan.

U Gusinju nijesu registrovani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, Nikola Terzić, policija

Terzić predao dužnost Brđaninu

Podgorica, (MINA) - Dosadašnji direktor Uprave policije Nikola Terzić predao je dužnost Zoranu Brđaninu,...