fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRajkoviću isplaćeno 480 hiljada otpremnine

Rajkoviću isplaćeno 480 hiljada otpremnine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Posljednji izvršni direktor Plantaža, prije Verice Maraš, koji sada obavlja funkciju člana Borda direktora, Đorđije Rajković, dobio je 480 hiljada EUR otpremnine prilikom odlaska iz te kompanije, piše Dan.

Rajković je Plantaže napustio 2008. godine, kada je stekao jedan od uslova za odlazak u penziju.

“Dobio sam 480 hiljada otpremnine, ali sam to dobio jer sam otišao prije vremena. Ispunio sam jedan od uslova za penziju, imao sam još dvije godine pravo da radim, ali sam procijenio da je pametno da odem i tada sam po ugovoru koji sam imao sa Bordom dobio otpremninu. Imao sam ugovor sa Bordom i po njemu sam imao pravo na otpremninu”, rekao je Rajković za Dan.

Prije dvije godine se, kako je kazao, vratio u Plantaže u Bord direktora.

“Tamo sam u ime Fonda penzijskog invalidskog osiguranja (PIO) i za članstvo primam kao i ostali 500 EUR mjesečno”, dodao je Rajković.

Dan je pitao Plantaže hoće li i koliku otpremninu dobiti Maraš, koja je tražila Bordu da je razriješi sa te funkcije, ali iz kompanije nijesu odgovorili.

Ona je predložila Bordu da imenuje direktora pravnog sektora Plantaža, Miroslava Vukovića, za njenog nasljednika.

Prema tvrdnjama više izvora Dana, Maraš bi trebalo
da bude postavljena za savjetnika direktora.

Odbor direktora će danas održati sjednicu na kojoj će razmotriti i vjerovatno prihvatiti predlog Maraš za razrješenje sa funkcije.

Najčitanije