fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPrihodi od turizma dostižu 700 miliona EUR

Prihodi od turizma dostižu 700 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone, a već je izvjesno da će planirani prihodi od turizma u Crnoj Gori nakon trećeg kvartala dostići 700 miliona EUR, saopštila je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović.

“Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone”, kazala je Đurović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je rekla da su zacrtane brojke za ovu godinu već premašene, prenosi portal RTCG.

“Prihod budžeta za prvih sedam mjeseci iznosi oko 982 miliona EUR, a to je oko 100 odsto planiranog iznosa”, dodala je Đurović.

Ona je rekla da je 2019. godine u junu i julu bio deficit, koji je sada za prvih sedam mjeseci manji preko 42 odsto i apsolutno su zadovoljni suficitom u sva tri ljetnja mjeseca.

Ona je navela da su u tom resoru zadovoljni trenutnom posjetom.

“Prošla sedmica je bila na nivou oko 80 odsto iz 2019. što su podaci sa gračnih prelaza. Možemo biti zadovoljni i trenutnom posjetom. Ukoliko nas vrijeme posluži turisti će dolaziti u kontinuitetu”, kazala je Đurović.

Na pitanje da li epidemiološka situacija može pokvariti postsezonu Đurović je odgovorila da su građanima na raspolaganju tri ili četiri vakcine kojima se mogu vakcinisati, a oni isto tako moraju da žive i rade od svog rada i postoji apsolutno sloboda izbora.

Đurović je pozvala sve na odgovornost, nošenje maske i vakcinaciju jer je to, kako je kazala, presudno i za zdravlje i ekonomiju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije