fbpx
10.9 C
Podgorica
December 6, 2022.
NaslovnicaGlavna vijestPredložiće zakon o upotrebi ulja od kanabisa u medicinske svrhe

Predložiće zakon o upotrebi ulja od kanabisa u medicinske svrhe

Podgorica, (MINA) – Klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) predložiće zakon o upotrebi ulja od kanabisa u medicinske svrhe, najavio je poslanik te stranke Adnan Striković.

Striković je kazao da je upotreba ulja od kanabisa i drugih derivata, koji se proizvode u medicinske svrhe, široko raspostranjena u svijetu, i da daje odlične i medicinski potvrđene rezultate pri liječenju niza bolesti.

“Ulje od kanabisa značajno poboljšava stanje kod pacijenata koji imaju najteže bolesti”, rekao je Striković.

On je kazao da će legalizacija upotrebe kanabisa u medicinske svrhe dovesti i do regulisanja te oblasti jer, kako je naveo, brojni pacijenti i danas koriste ta sredstva kao lijek, samo što se nabavka i upotreba vrši u sivoj zoni, bez odgovarajuće ljekarske kontrole.

“Autentična svjedočanstva o liječenju osoba oboljelih od najtežih bolesti, a koje su, koristeći ulje kanabisa, uspjele značajno popraviti svoje zdravstveno stanje, kao i odgovarajuća medicinska istraživanja su me podstakla da u ime brojnih građana koji su ovih dana potpisivali i peticiju, predložim donošenje odgovarajućeg zakona”, rekao je Striković.

On je u saopštenju naveo da za taj predlog zakona očekuje podršku i drugih kolega u Skupštini, posebno onih iz oblasti medicinske struke.

“Na ovaj način ćemo se pridružiti nizu zemalja koje su ovu osjetljivu oblast pravno regulisale”, kazao je Striković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije