fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPredali inicijativu za saslušanje Krivokapića i Sekulovića

Predali inicijativu za saslušanje Krivokapića i Sekulovića

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) predala je danas u skupštinsku proceduru inicijativu da Odbor za bezbjednost i odbranu obavi kontrolno saslušanje premijera Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Iz SDP su objasnili da su saslušanje predloženo kako bi Odbor utvrdio sve činjenice povodom optužbe Sekulovića da je u veoma složenoj bezbjednosnoj situaciji na Cetinju dobio nezakonito uputstvo od Krivokapića.

Kako pojašnjavaju iz SDP-a, to se odnosi na angažovanje službenika Uprave policije, kao i tvrdnji Krivokapića da je on “naložio akciju policije”.

“Neophodno je da se Odbor upozna sa sadržajem uputstva koje je predsjednik Vlade zvanično uputio ministru unutrašnjih poslova i utvrdi istinitost tvrdnje premijera da je on nalagao policijske akcije”, kaže se u saopštenju.

To, kako su rekli iz SDP-a, posebno što optužbe ne dolaze predstavnika opozicije “pa bi im se mogla dovesti u pitanje politička motivacija, odnosno pristrasnost”, već ministar, kako su kazali, optužuje “svog” predsjednika Vlade da je pokušao nezakonito naložiti aktivnosti službenika Uprave policije.

“Postoje dvije mogućnosti: ili je došlo do kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, ili ministar unutrašnjih poslova i /ili premijer ne govore istinu. Šta god da je u pitanju neophodno je da Odbor utvrdi punu istinu kako bi mogao donositi dalje odluke”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

oblačno vrijeme vremenska prognoza

Danas do 22 stepena

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno, mjestimično sa slabom...