fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopović udaljen sa sjednice

Popović udaljen sa sjednice

Podgorica, (MINA) – Zasjedanje Skupštine, na čijem je dnevnom redu Premijerski sat i poslanička pitanja, prekinuto je na kratko nakon što je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić izrekao mjeru udaljenja sa sjednice poslaniku Liberalne partije Andriji Popoviću.

Popović je na početku zasjedanja pokušao da iskaže protest zbog, kako je naveo, opsadnog stanja na Cetinju, ali mu je Bečić oduzeo riječ navodeći da se ne radi o proceduralnom reagovanju.

Bečić je rekao da poslanici imaju nesmetane uslove za rad i da se drugi organi bave onim što je njihov posao, izvan sale.

„Niste ukazali na povredu Poslovnika. Ne mogu da dozvolim zloupotrebu. Nikome neću dozvoliti zloupotrebu proceduralnog reagovanja“, kazao je Bečić.

Popović je, nakon oštre polemike, bacio Poslovnik, a Bećić mu je izrekao mjeru udaljenja i dao pauzu dok se to ne realizuje.

Uoči sjednice Skupštine, nekoliko stotina građana okupilo se na Cetinju, protestujući uz državne zastave, pjesme o Krstu Popoviću, stihove „branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana“ i povike „nije naša vlada“.

Najčitanije