fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopa: Najveći razlog za brigu izostanak političkog dijaloga

Popa: Najveći razlog za brigu izostanak političkog dijaloga

Podgorica, (MINA) – Izostanak političkog dijaloga, posebno u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda i funkcionalnošću institucija je najveći razlog za brigu u Crnoj Gori, kazala je šefica delegacije Evropske unije (EU) Kristina Oana Popa.

Kako je saopšteno iz Skupštine, predsjednik Odbora za evropske integracije Branimir Gvozdenović i Popa razgovarali su o Izvještaju Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori, kao i o aktuelnim izazovima u procesu pristupanja Crne Gore i Zapadnog Balkana EU.

Navodi se da se Popa osvrnula na opšti napredak Zapadnog Balkana na putu ka EU, i istakla da se tema proširenja EU i Zapadnog Balkana nalazi visoko na agendi EU.

“Ona je ponovila da je u slučaju Crne Gore najveći razlog za brigu izostanak političkog dijaloga, posebno u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda i funkcionalnošću institucija”, kaže se u saopštenju.

Gvozdenović je, kako se dodaje, istakao je da je ključne preporuke EU moguće realizovati samo uz zrelost i odgovornost političkih subjekata, kao i njihovu spremnost za dijalog i dogovor u vezi sa ključnim pitanjima od nacionalnog interesa.

On je kazao da evropske integracije treba da budu spona za dalji politički dijalog, kao i da je potrebno snažnije djelovanje EU u cilju prevazilaženja aktuelnih izazova.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano i o organizaciji tematske sjednice Odbora za evropske integracije, koja će biti posvećena analizi ovogodišnjeg Izvještaja EK.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije