fbpx
Naslovnica Crna Gora Podnijeto sedam krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera

Podnijeto sedam krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera

Podgorica, (MINA) – Uprava za inspekcijske poslove (UIP) podnijela je u petak sedam krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera u Podgorici i Nikšiću.

Kako je saopšteno iz UIP, sa komunalnom inspekcijom i Upravom policije, kontrolisali su ugostiteljske objekate u Podgorici i Nikšiću, kada je obiđeno ukupno 60 ugostiteljskih objekata objekata i utrvrđeno 11 nepravilnosti.

“Po pitanju kontrole epidemioloških mjera, u ta dva grada podneseno je sedam krivičnih prijava jer ugostitelji nijesu obezbijedili lice koje će kontrolisati kovid potvrde, pa su gosti bili u lokalu bez ovih potvrda”, kaže se u saopštenju.

Iz UIP su rekli da je u Nikšiću podnijet jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja, a odnosi se na nenošenje maski zaposlenih u ugostiteljskom objektu, kao i na konzumaciju duvanskih proizvoda u lokalu.

Oni navode da je u Nikšiću zapečećan jedan ugostiteljski objekat jer vlasnik nije posjedovao odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

“Zbog neposjedovanja odobrenja za rad izdate su i dvije novčane kazne u iznosu od 2.200 EUR, a jedna kazna od 150 EUR zbog konzumacije duvanskih proizvoda u lokalu”, navodi se u saopštenju.

Iz UIP napominju ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, i podsjećaju da će intezivnu kontrolu ugostiteljskih objekata sprovoditi i večeras.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U četvrtak isključenja u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak će bez napajanja električnom energijom ostati: Podgorica - u...