fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOrlandić: Aeroflot najavljuje letove ka Crnoj Gori od 1. septembra

Orlandić: Aeroflot najavljuje letove ka Crnoj Gori od 1. septembra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore imaju najave da će ruski Aeroflot 1. septembra početi sa letovima prema Crnoj Gori, saopštio je direktor crnogorske kompanije Danilo Orlandić.

„Mi na današnji dan imamo najave da će Aeroflot početi sa letovima prema Crnoj Gori od 1. septembra. Vjerujem da će tako i biti”, rekao je Orlandić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), prenosi portal RTCG.

On je dodao da su svakodnevno u kontaktima sa partnerskim kompanijama, koje su, prema njegovim riječima, spremne da opet lete prema Crnoj Gori.

Orlandić je kazao i da je u subotu, prvi put od obustave avio-saobraćaja, na oba crnogorska aerodroma bilo više od četiri hiljade putnika, što je dobar pokazatelj.

On je naveo i da je sa kompanijom Air Serbia dogovorena linija Niš-Tivat.

“Ključna linija za Aerodrome i crnogorsku privredu je linija ka Beogradu. Mi ćemo od srijede imati osam letova iz Tivta i Podgorice za Beograd. Sa prijateljima iz Air Serbie smo dogovorili da od 23. avgusta počne linija Niš-Tivat. To su linije iz regiona koje za nas znače dosta”, saopštio je Orlandić.

On je kazao da vjeruje da će to pokrenuti proces oporavka crnogorske privrede i ekonomije.

“Imamo značajan broj letova sa oba aerodroma. Sa Tivta je to uglavnom Velika Britanija, Ukrajina i Bjelorusija, a iz Podgorice linije ka Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Austriji i Irskoj”, rekao je Orlandić.

On smatra da će broj putnika biti veći ukoliko epidemiološka situacija bude pod kontrolom.

Orlandić je govoreći o posljedicama koronakrize, rekao da su Aerodromi Crne Gore, uprkos tome što su jedno od najuspješnijih preduzeća, pretrpjeli ogromne gubitne.

“Na današnji dan imamo nešto više od 300 hiljada putnika, a prošle godine u ovo doba ih je bilo 1,6 miliona. Vjerujem da će se od momenta otvaranja emitivnih tržišta omogućiti oporavak privrede”, kazao je Orlandić.

Najčitanije