fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKonjević: Pregovori će rezultirati padom Vlade i izborima

Konjević: Pregovori će rezultirati padom Vlade i izborima

Podgorica, (MINA) – Rezultat svih pregovora oko rekonstrukcije Vlade biće i formalna konstatacija njenog pada, pa samim tim i izlazak na nove izbore, smatra lider Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore rekao da su i parlamentarna većina i premijer Zdravko Krivokapić priznali da je Vlada pala.

„Danas imamo formalni rezultat onog što je aktuelno od početka formiranja Vlade, a to je nestabilna Vlada bez podrške u parlamentu”, kazao je Konjević.

Kako je naveo, Vlada traje deset mjeseci, a od toga je barem šest u različitim pregovorima.

„To ukazuje da Vlada nema stabilnost, stalno smo u pregovorima. I konstatujemo, ako nema dogovora ova će Vlada nastaviti, a prije toga smo konstatovali da Vlada ne daje rezultate i da je moramo rekonstruisati”, rekao je Konjević.

On je kazao da je uvjeren da će rezultat svih dogovora biti i formalna konstatacija pada vlade, i izlazak na nove izbore, prenosi Portal RTCG.

Konjević je podsjetio na nedavne žestoke rasprave između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta (DF), kada su Demokrate optuživale DF da se „radi o posluzi Aleksandra Vučića u Crnoj Gori“.

“Samo nakon mjesec i po imate takozvani istorijski sporazum Demokrata i DF-a, i potpuno nerazumijevanje URA-e i sada novih partnera, Demokrata i DF-a. Teško da iz toga može izaći nešto što je povjerenje i stabilnost kako bi vlada dala određene rezultate”, smatra Konjević.

On je ocijenio da bi za građane bilo najbolje da se takva vlada zamijeni nekom stabilnijom.

“Suština je, kako je naveo, da se formira vlada koja će obezbijediti političku stabilnosti.

Komentarišući Pandora papire, Konjević je rekao da jedino može biti sporno ako je neko počinio bilo koju inkriminisanu radnju.

“Tužilaštvo to treba da provjeri, i ono što je korisno je da je i predsjednik države Milo Đukanović iskazao spremnost da, što je moguće prije, bude na fonu onog što jesu interesovanja Tužilaštva u tom segmentu”, kazao je Konjević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije