fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS neće uspjeti da opstruira rad Vlade

DPS neće uspjeti da opstruira rad Vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS), koliko god ulagala napore da opstruira rad Vlade, zajedno sa pojedinim konstituentima parlamentarne većine, to neće uspjeti, poručeno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Oni su reagovali na saopštenje DPS-a u kom se navodi da se Vlada već raspala i da samo strah od DPS-a, sprečava vladajuću koaliciju da tu činjenicu formalizuje u parlamentu.

“Nažalost, iz ovog partijskog saopštenja može se zaključiti da upravo zaborav stanuje u vašim redovima”, naveli su iz Kabineta predsjednika.

Oni su rekli, da su voljom naroda, 30. avgusta DPS i njen predsjednik Milo Đukanović, dobili jasan odgovor građana Crne Gore.

“Ako ste to već zaboravili, moraćete se ipak pomiriti sa realnošću”, navodi se u reagovanju.

Iz Kabineta predsjednika poručili su da su paušalne procjene i kvalifikacije DPS-a, jednako ozbiljne konstatacijama Đukanovića da će skratiti mandat aktuelnoj Vladi.

“A ako mislite da ostavite utisak iole kredibilnog subjekta, objasnite javnosti kako vaš predsjednik planira i sa kim da ruši Vladu”, upitali su iz premijerovog Kabineta.

Kako su naveli, “upravo je to mjera vašeg uzaludnog nadanja, odnosno neznanja da vaš predsjednik bez formalne većine to nije u mogućnosti”.

“A što se tiče vaše primjedbe da premijer pokušava da utiče na nezavisnost sudske vlasti, govori o količini očiglednog straha, od funkcionisanja pravne države”, kaže se u saopštenju.

Krivokapić, kako su poručili, za razliku od doskorašnje prakse Đukanovića ne planira da vrši uticaj ili se miješa u sudsku granu vlasti.

“Ali, veoma je zainteresovan da se pravosudni organi oslobode od stega vaših uticaja, koji su konstatovani i u izvještajima međunarodnih organizacija”, navodi se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije