fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBulajić: Pokušaj da se na brzinu donese odluka puzajući državni udar

Bulajić: Pokušaj da se na brzinu donese odluka puzajući državni udar

Podgorica, (MINA) – Pokušaj da se na brzinu donese odluka o angažovanju crnogorskih vojnika van granica države, bez stava predstavnika Skupštine, predstavlja svojevrstan puzajući državni udar i dodatno destabilizuje Crnu Goru, kazao je vršilac dužnosti (v.d.) predsjednika parlamenta Strahinja Bulajić.

Bulajić je naveo da je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost, kao čovjek i političar, ali i predstavnik najjače političke organizacije u parlamentarnoj većini, Demokratskog fronta (DF), jasno saopštio njihov stav da su protiv slanja crnogorskih vojnika van granica Crne Gore u bilo kakve ofanzivne vojne akcije.

Prema riječima Bulajića, danas je na sjednici Savjeta, na koju je pozvan u svojstvu njegovog člana, otvoreno pitanje njegovog legitimiteta kao v.d. predsjednika Skupštine.

On je naveo da je to pitanje postavljeno od predstavnika Vlade koja je smijenjena u Skupštini .

“Imajući u vidu vitalne interese Crne Gore, cijenio sam i cijenim da nikako ne smijemo da vodimo tuđe bitke i vodimo tuđe ratove. To ne može da bude nacionalni interes naše zemlje”, poručio je Bulajić.

Prema njegovim riječima , vrijeme je za očuvanje mira koji se može obezbijediti samo kroz dijalog o prevazilaženju duboke političke i institucionalne krize u državi, pa i o očuvanju biološke supstance naroda.

“Pokušaj da se na brzinu donese odluka o angažovanju naših vojnika, bez stava predstavnika Skupštine, predstavlja svojevrstan puzajući državni udar i dodatno destabilizuje Crnu Goru”, smatra Bulajić.

On je naveo da dolaze teška vremena i “imperativno moramo da vodimo računa o našim građanima, a ne o bilo čijim tuđim interesima”.

“Avanturističke i hazarderske odluke koje ugrožavaju mir i bezbijednost nikad neće imati moju podršku. Uvjeren sam da Savjet za bezbjednost i odbranu ne može da postoji bez predstavnika Skupštine i pozivam nadležne da se Ustav i zakon mora poštovati”, rekao je Bulajić.

On je poručio da je mir i stabilnost Crne Gore i njenih građana od najveće moguće važnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...