fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović danas o ostavci, događajima u Nikšiću, evropskom putu

Abazović danas o ostavci, događajima u Nikšiću, evropskom putu


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović pitaće Abazovića da li će podnijeti ostavku, nakon što je izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala.

Predstavnik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković pitaće premijera šta su zaključci komisije koja je utvrđivala da li je bilo propusta u radu policije u Nikšiću 13. jula i da li zna ko je naredio da se “propuste provokatori kako ih naziva ministar unustrašnjih poslova”.

Predsjednika kluba Crno na bijelo, Miloša Konatara interesuje koji su naredni koraci kako bi Crna Gora ubrzala evropski put, zaključila proces pregovora i postala naredna članica Evropske unije (EU).

Poslanik Socijalističke narodne partije Bogdan Božović pitaće koje su najveće prepreke na putu ka EU kako bi se efikasno zaokružile najvažnije teme i pitanja, poput reformi u pravosuđu, pravde, bezbjednosti i borbe protiv organizovanog kriminala.

Šef poslaničkog kluba Demokratski front (DF) – Pokret za promjene, Branko Radulović pita kako sprovesti urgentan i dinamičan investicioni ciklus i temeljne reforme, posebno imajući u vidu izuzetno složeno i apsurdno političko i ukupno društveno stanje i kriminalno nasleđe.

Predsjednicu kluba poslanika Socijaldemokratska partija-Liberalna partija, Draginju Vuksanović Stanković, interesuje koja je to politička pitanja Abazović riješio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i što su bili konkretni razlozi za nezakonito zadržavanje i maltretiranje poslanika Skupštine Crne Gore na granici sa Srbijom.

Predstavnik kluba DF–Nova srpske demokratija-Demokratska narodna partija–Radnička partija, Milan Knežević postavio je kratko pitanje “I što ćemo sad”, najavljujući da će ga obrazložiti na sjednici Skupštine.

Predsjednik kluba albanskih poslanika Genci Nimanbegu pitaće dokle se stiglo sa primjenom Zakona o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u Uvali Valdanos.

Poslanika Bošnjačke stranke Sulja Mustafića interesuje koje urgentne mjere Vlada namjerava da preduzme u cilju zaštite standarda građana koji se suočavaju sa siromaštvom, ili se nalaze u lošem ekonomskom i socijalnom položaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije