fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa koalicije SNP-a potrebna podrška dvije trećine članova

Za koalicije SNP-a potrebna podrška dvije trećine članova

Podgorica, (MINA) – Dogovor o formiranju predizbome koalicije Socijalističke narodne partije (SNP) sa dijelom opozicije potrebno je da podrži dvije trećine svih članova Glavnog odbora da bi bio validan, piše Pobjeda.

Kako se navodi, to stoji u Statutu SNP-a čija odredba bi mogla da predstavlja veliki izazov prilikom donošenja odluke o načinu nastupa na izborima.

Dodaje se da će sjednica Glavnog odbora, na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o načinu nastupa te partije na izborima, biti održana do kraja sedmice.

Odredba o dvotrećinskoj većini je u Statut SNP-a uvrštena za vrijeme kad je na ćelu SNP-a bio Srđan Milić, kojeg je tada lider Demokrata Aleksa Bečić sumnjičio da želi da napravi koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Glavni odbor SNP-a broji 120 članova i za odluku o predizbornoj kolaiciji je potrebno da glasa čak 81 član.

“Jedino SNP donosi odluke na Glavnom odboru shodno Statutu. Kod ostalih odlučuju dva ili tri čelna čovjeka”, kazao je izvor Pobjede iz vrha SNP-a.

Kako se navodi, kada su u pitanju predizbome koalicije, potencijalno je moguć savez sa Demokratskim frontom (DF) ili Narodnim pokretom.

Prema informacijama Pobjede, DF je tokom nezvaničnih pregovora ponudio SNP-u sigurna tri mandata na zajedničkoj izbornoj listi, što nije zadovoljilo apetite vrha stranke koji smatra daje minimum četiri mandata među prvih 18 prava mjera

Najčitanije