fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa pet mjeseci 272 žalbe pacijanata

Za pet mjeseci 272 žalbe pacijanata

Podgorica, (MINA) – U prvih pet mjeseci ove godine na liječenje i dužinu čekanja na pregled kod specijaliste u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) žalila su se 272 pacijenta.

Iz te ustanove naveli da se Zaštitniku prava pacijenata i službi za kontrolu kvaliteta, pored takozvanih dnevnih pacijenata, obraćaju i građani koji godinama ne uspijevaju da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu.

Pomoćnica direktora za kontrolu kvaliteta u KCCG Žanka Cerović kazala je za Dan da sa ombudsmanom Almom Mutapčić svakodnevno rješavaju žalbe pacijenata i da nijesu imali ozbiljnijih pritužbi građana na liječenje.

Ona je rekla da su prošle godine, kada je KCCG dva puta bio zatvoren za ambulantne pacijente, imali 600 pritužbi na rad medicinskog osoblja.

Cerović je kazala da pacijenti uglavnom prijavljuju da čekaju na pregled, da se osoblje ne javlja na telefon.

“Nadoknađujemo propuste nastale za vrijeme pandemije i zbog toga se i dešava da pacijenti čekaju. Imamo veliki broj neobrađenih pacijenata, koji nijesu mogli da se liječe prošle godine, i trudimo se da taj problem riješimo u jednom kratkom periodu”, rekla je Cerović.

Ona je kazala da su riješili i pitanje javljanja na telefon i komunikacije sa medicinskim osobljem.

Cerović je istakla da su gužve u KCCG očekivane, jer je pandemija dovela do toga da se odloži liječenje jednog broja hroničnih pacijenata, pa sada sve to treba nadoknaditi.

Najčitanije