fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada posvećena pravilnom upravljanju izbornim procesom

Vlada posvećena pravilnom upravljanju izbornim procesom

Podgorica, (MINA) – Vlada je posvećena pravilnom upravljanju izbornim procesom i ulaže značajne napore da se izbori održe u demokratskoj atmosferi, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Veljka Milonjića i predstavnika Glavnog tima Izborne posmatračke misije ODIHR-a (EOM).

Kako je saopšteno iz MVP, na današnjem sastanku ocijenjeno je da je učešće na izborima svih relevantnih stranaka ili njihovih koalicija posebno značajno za legitimitet izbornog procesa.

“Vlada je u potpunosti posvećena pravilnom upravljanju izbornim procesom i ulaže značajne napore da se izbori održe u demokratskoj i pravednoj atmosferi”, saopšteno je na sastanku.

Milonjić je naglasio da je podrška EOM-a, kao i značajnog broja međunarodnih posmatrača koji će biti prisutni na predstojećim izborima, potvrda zalaganja Crne Gore da se kvalitetno pripremi za održavanje izbora, posebno imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju.

On je zahvalio sagovornicima na kontinuiranom doprinosu ODIHR-a kvalitetnom sprovođenju crnogorskog izbornog procesa, čiji je kredibilitet osnažen prisustvom te eminentne institucije.

Šef Izborne posmatračke misije Tamaš Meserik zahvalio je Ministarstvu vanjskih poslova i ostalim partnerima na svesrdnoj i institucionalnoj podršci u vidu obezbjeđivanja svih relevantnih informacija za njihov budući angažman u Crnoj Gori.

Sagovornici su ocijenili da su zahvaljujući boravku Misije za ocjenu potreba ODIHR-a (NAM) za parlamentarne izbore Crnoj Gori, početkom jula ove godine, obezbijeđeni svi uslovi za funkcionisanje posmatračke misije.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo povodom dosadašnje sadržajne i uspješne saradnje Crne Gore i ODIHR-a, uz očekivanje da će ona biti nastavljena uz punu podršku MVP EOM-u tokom boravka u Crnoj Gori.

Najčitanije