fbpx
NaslovnicaCrna GoraUtvrditi odgovornost za propust u emisiji Teleskopija

Utvrditi odgovornost za propust u emisiji Teleskopija

Podgorica, (MINA) – U emisiji „Teleskopija“ na Javnom Servisu prekršeni su programski standardi i principi, jednoglasno je konstatovao Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) i zatražio od generalnog direktora Božidara Šundića da utvrdi odgovornost za taj propust.

Novinarka Tamara Nikčević je u navedenoj emisiji objavila da je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke na privatnoj večeri projektovala, kako tvrdi, da će crnogorski predsjednik Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

Na sjednici Savjeta konstatovano je i da će dalji status emisije u okviru programsko-produkcionog plana biti razmotren.

„Savjet RTCG se, kao i u svim prethodno spornim situacijama, odnosio profesionalno prema temi i u okviru nadležnosti i definisanih procedura“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je konstatovano da je RTCG u dijelu prvog talasa epidemije profesionalno odradila sve zadatke.

Iz Savjeta su naveli da je evidentan kontinuiran nedostatak značajnih programskih sadržaja, posebno u domenu naučno-obrazovnog, kulturno-umjetničkog i informativnog programa.

„Shodno navedenom su upućene i precizne kritike menadžmentu i uredništvu uz zahtjeve za korekcijom strukture i profila sadržaja programa“, dodaje se u saopštenju.

Na sjednici je konstatovano i da su, shodno objavljenom pozivu Bošnjačkom savjetu za predlaganje kandidata za članstvo u Komisiji za programske sadržaje na albanskom jeziku i jezicima drugih pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, predložena tri kandidata.

„Shodno predloženim referencama, kao i odredbama Zakona o RTCG i Statuta RTCG, imenovan je Emir Pilav, član Odbora za medije Bošnjačkog savjeta“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...