fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Nikšiću uskoro gradnja stanova za Vojsku

U Nikšiću uskoro gradnja stanova za Vojsku

Nikšić, (MINA) – U Nikšiću će u ulici Vuka Karadžića, preko puta Tržnog centra, sredinom godine početi gradnja zgrade sa 55 stanova za pripadnike Vojske, saopštio je ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković.

Ministar je rekao da će realizacija tog projekta početi nakon završetka detaljnog plana kako bi i u Nikšiću počelo rješavanje tog pitanja, kao što je započelo u Danilovgradu, a ove godine stanove će graditi i u Pljevljima.

„Prioritet su dvije pješadijske čete u Nikšiću i Pljevljima. Opremanje i naoružanje smo odavno počeli, a ove godine biće nabavljeno 20 lakooklopnih vozila za prvu pješadijsku četu u Nikšiću, a naredne dvije godine stići će i ostala vozila za drugu pješadijsku četu u Pljevljima“, najavio je Bošković nakon obilaska kasarne i placa za gradnju stanova u Nikšiću.

On je govoreći o poboljšanju infrastrukture Vojske, u koje se decenijama nije ulagalo, predočio da prioritet ima kasarna u Nikšiću, pored one u Maslinama i aredoroma u Golubovcima, nikšićkom Kapinom Polju i Andrijevici.

„Radimo na stvaranju uslova za izgradnju radionice i hangara za smještaj budućih oklopnih vozila i balon sale, koja neće biti samo u upotrebi za pripadnike Vojske, da bi obile omogućene kvalitetne sportske aktivnosti za brojne sportske kolektive“, najavio je Bošković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije