fbpx
NaslovnicaCrna GoraStipendije za osam najboljih sportista studenata

Stipendije za osam najboljih sportista studenata

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih i Studentski sportski savez opredijeliće osam hiljada EUR za stipendije osam najuspješnijih sportista u studentskom sportu, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Navodi se da su dobitnici stipendija Miloš Jelovac, Marko Koprivica, Nikola Veljović, Jovana Marić, Mia Roganović, Matija Bulatović, Miloš Vukčević i Novo Raičević.

Ministar Nikola Janović kazao je da resor na čijem je čelu iz godine u godinu povećava broj stipendista i sredstava koja država odvaja za te namjene.

“Konkretno, kroz ovu inicijativu, imamo za cilj da dodatno afirmišemo studentski sport i damo studentima još veći motiv da se bave njime. Studenti predstavljaju važan resurs naše države i od značaja je napomenuti i da ovom inicijativom dvostruko reagujemo, jer sa jedne strane brinemo o mladima, a sa druge širimo bazu naših sportista”, rekao je Janović.

Saopšteno je da Studentski sportski savez, koji je aplicirao kod Ministarstva sporta i mladih za stipendije, na taj način želi da potvrdi svoju misiju koja predstavlja kvalitetan spoj visokog obrazovanja i sportskih aktivnosti.

“Na našim takmičenjima i organizovanim aktivnostima u prošloj godini učestvovalo je 1.700 studenata, a njih osam je stipendirano na osnovu izuzetnih rezultata koje su pokazali kao sportisti i kao studenti”, rekao je predsjednik Studentskog sportskog saveza, Ivica Todorović.

Ministarstvo sporta i mladih, samo u 2020. godini, stipendiralo je preko 300 sportista i za te namjene izdvojilo preko 400 hiljada EUR.

To je za 30 odsto više nego prethodne godine.

Ministarstvo je prvi put u crnogorskom sistemu sporta 2018. godine uvelo obavezu stipendiranja sportista i za preko 700 sportista, u tri godine izdvojilo oko milion EUR.

Najčitanije