Naslovnica Covid19 Stanovnici naselja Vrela Ribnička u samoizolaciji

Stanovnici naselja Vrela Ribnička u samoizolaciji

Podgorica, (MINA) – Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da nadležne institucije preduzmu hitne dodatne epidemiološke mjere u podgoričkom naselju Vrela Ribnička, koje obuhvata 23 zgrade.

Kako je saopšteno iz Vlade, odluka je je donijeta na hitnoj konsultativnoj sjednici, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

„Odluka o samoizolaciji stanovnika u objektima stanovanja donijeta je nakon što je sinoć jedan stanovnik toga naselja, u skladu sa zdravstvenim stanjem, upućen u Klinički centar na bolničko liječenje, a prethodno su u toj gusto naseljenoj zajednici ostvareni brojni direktni i indirektni kontakti“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, istovremeno sa uvođenjem dodatnih epidemioloških mjera, biti pokrenuta i hitna nabavka namirnica i sredstava za ličnu higijenu za građane tog naselja.

Iz NKT-a su kazali da je prilikom donošenja današnje odluke uzet u obzir pozitivan efekat tih mjera u Tuzima i u selu Biokovac u Bijelom Polju.

Prema njihovim riječima, donijete mjere dale su rezultate zahvaljujući podršci i razumijevanju lokalnog stanovništva i podršci lokalnih samouprava.

„NKT vjeruje da će uz takav odnos mještana Vrela Ribničkih i snažnu podršku Glavnog grada ova mjera dati svoj puni efekat“, kaže se u saopštenju.

Iz NKT-a su ponovili da su sve mjere donesene sa ciljem zaštite zdravlja i života građana u tim lokalnim zajednicama i šire, a dosadašnji efekti, kako su naveli, potvrđuju njihovu punu opravdanost.

„NKT kontinuirano prati i analizira ukupnu situaciju u vezi sa epidemijom novog koronavirusa COVID 19“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Osudili uništavanje spomenika na Ravnom lazu

Podgorica, (MINA) - Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je antidržavni čin uništavanja mermerne ploče...