fbpx
NaslovnicaCrna GoraSekulović: Najveći uspjeh depolitizacija i profesionalizacija

Sekulović: Najveći uspjeh depolitizacija i profesionalizacija

Podgorica, (MINA) – Najveći uspjeh Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u proteklih deset mjeseci je depolitizacija i profesionalizacija resora, kazao je ministar Sergej Sekulović, poručujući da će se boriti za bolji materijalni status zaposlenih.

Sekulović je, na svečanosti povodom Dana unutrašnjih poslova, naglasio je da je najveći uspjeh u proteklih deset mjeseci depolitizacija, profesionalizacija i politički neutralno postupanje pripadnika MUP-a u sprovođenju ovlašćenja, a sve u cilju, kako se navodi u saopštenju, zaštite građana i države.

On je kazao da su počeli sa ozbiljnim reformama ali da ih čeka još puno posla i izazova.

Sekulović je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, uručio nagrade zaposlenima u tom resoru, koji su se svojom posvećenošću i zalaganjem posebno istakli i postigli izvanredne rezultate.

On je, čestitajući nagrađenima, istakao da su ta priznanja dodijeljena onima koji svoj posao rade odgovorno.

Iz MUP-a su kazali da je Sekulović naglasio da ima veliko zadovoljstvo što rukovodi organizacijom koju čine vrijedni i časni profesionalci.

“Vi radite vrlo odgovoran i težak posao, ali vaš materijalni status nije povoljan, obećavam vam da ću se za vas boriti”, kazao je Sekulović.

On je pripadnicima MUP-a čestitao, na, kako se navodi u saopštenju, mnogobrojnim uspjesima u prethodnom periodu.

“Ali prije svega na neselektivnoj borbi protiv organizovanog kriminala i na rekordnoj zapljeni od 1400 kilograma kokaina”, kaže se u saopštenju.

Sekulović je, kako se navodi, kazao da MUP sada djeluje nepristrasno što daje smisao daljoj reformi policije.

Na svečanosti se prisutnima obratio i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je, kako je saopšteno iz MUP-a, čestitajući Dan unutrašnjih poslova koji se obilježava sjutra, istakao da građani prepoznaju da službenici tog resora rade u interesu države.

“Ovo je sektor koji je pokazao vidljive rezultate i koji će biti nagrađen i u narednom izvještaju Evropske komisije koji će uskoro biti prezentovan”, kazao je Abazović.

On je kazao da menadžment MUP-a i policije čeka još izazova, i da je uvjeren da će se sa njima izboriti i da će ti rezultati služiti svima na ponos.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije