fbpx
NaslovnicaCrna GoraSekulović: Milatović grubo zloupotrijebio poziciju

Sekulović: Milatović grubo zloupotrijebio poziciju

Podgorica, (MINA) – Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović grubo je zloupotrijebio poziciju na kojoj se nalazi, govoreći u ime svih ministara, bez konsultacije i ovlašćenja, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Milatović je na Tviteru /Twitter/ objavio da ministri u Vladi smatraju da je etički da vicepremijer Dritan Abazović podnese ostavku u Vladi koju ruši.

Sekulović je u reagovanju naveo da nije konsultovan, da nije dao odobrenje i da ne dijeli mišljenje koje je iznio Milatović.

„Što se tiče drugih saopštenja koja su ugledala svjetlost dana, upućujem veliku zabrinutost zbog neodgovornosti ljudi na visokim pozicijama, koji de facto pozivaju na otpor, unose konfuziju i priželjkuju nemire i nerede većih razmjera“, kaže se u reagovanju.

Sekulović je rekao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije, u tom kontekstu, biti na svojim poznatim pozicijama.

On je kazao da će svakome biti omogućeno pravo na mirno okupljanje radi iskazivanja stavova, ali će se, kao i u prethodnim slučajevima, štititi državni interesi.

Sekulović je pozvao na smirivanje strasti i na prihvatanje da se u demokratskom društvu odluke donose u skladu sa Ustavom propisanim procedurama, koje, kako je naveo, mogu da nam se sviđaju ili ne, ali ih moramo prihvatati, kakve god bile.

„Poražavajuće je da opet tražimo izdajnike, a sebi pripisujemo da smo patriote. Razočaran sam što je Vlada u kojoj sam ministar, nakon skoro 14 mjeseci svoga rada, umjesto eliminisanja ovakvog javnog izraza i govora, pristupila istom“, navodi se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije