fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠaranović: Sa DPS-om nećemo nikoga smjenjivati, pa ni Abazovića

Šaranović: Sa DPS-om nećemo nikoga smjenjivati, pa ni Abazovića

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora neće nikoga smjenjivati sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), pa ni potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, poručio je poslanik te stranke Danilo Šaranović.

On je na Tviteru /Twitter/ naveo da Demokrate nikad nijesu glasale sa onima koje je narod pobijedio o smjeni bilo kog člana Vlade.

„Jer naša ruka nikad neće zajedno sa rukom Petra Ivanovića donositi političke presude, pa čak ni o onima koje je narod prezreo. Dakle, sa DPS-om nećemo smjenjivati čak ni političkog izdajnika kakav je Abazović“, istakao je Šaranović.

Kako je kazao, riječ Demokrata se ne može kupiti i njihov glas nema cijenu.

„Našu riječ ne može kupiti 21 milion, niti 21 milijarda EUR. Naša riječ i naš glas nemaju cijenu“, poručio je Šaranović.

Premijer Zdravko Krivokapić podnio je u srijedu inicijativu za smjenu Abazovića, a za novog potpredsjednika Vlade predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sazvao je za 3. i 4. februar tri vanredne sjednice parlamenta, a poslanici će na prvoj raspravljati o predlogu za razrješenje Abazovića.

Na sjednicama zakazanim za 4. februar glasaće se o Predlogu odluke o skraćenju mandata Skupštine koji je podnio Krivokapić, odnosno o inicijativi Građanskog pokreta URA za glasanje o nepovjerenju Vladi, koju su podržali i poslanici opozicije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije