Naslovnica Crna Gora Roganović ponosan na rukometaše

Roganović ponosan na rukometaše

Podgorica, (MINA) – Selektor muške rukometne reprezentacije Zoran Roganović kazao je da je ponosan na svoje igrače i na pobjedu protiv Srbije, ali da ne želi da se na tome zaustavi i zadovolji.

Crnogorski rukometaši savladali su u Gracu, u drugom kolu Evropskog prvenstva, selekciju Srbije 22:21 i prvi trijumfom ostali u trci za drugu fazu šampionata.

Odlučujući meč igraće u ponedjeljak sa Bjelorusijom.

Roganović je kazao da crnogorski rukometaši mogu još više i da to treba da pokažu ponedjeljak.

“Ne bih da se zadovoljim i zaustavim, iako je to prva pobjeda male Crne Gore na Evropskom prvenstvu. Ne želim ni da se moji momci zadovolje. Oni mogu još više i to treba da pokažu i u ponedjeljak. Da pokažu veliko srce u meču velikog uloga. Siguran sam da možemo da slavimo još jednom”, kazao je Roganović nakon meča.

On je istakao da nije bilo ljepote u igri i da znao da će odlučiti detalji.

“Uveli smo dva beka, Vladana Lipovinu i Miloša Božovića, koji su dali dimenziju više u napadu, a maestralni Nebojša Simić je okrenuo meč u našu korist. Ponosan sam na sve njih”, kazao je Roganović.

On je naglasio da je Miloš Božović, koji je zbog povrede ramena propustio duel sa Hrvatskom, protiv Srbije igrao na svoju odgovornost.

“Isto važi i za mladog Aleksandra Bakića koji je tražio da se vrati u igru, iako je tokom meča slomio prst”, rekao je Roganović.

On je istakao da ne može da obeća pobjedu protiv Bjelorusije, ali može borbu do posljednjih atoma snage za svaku loptu i svaki pedalj terena.

Najčitanije