fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF: Rješenje tražiti unutar parlamentarne većine

DF: Rješenje tražiti unutar parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Lideri Demokratskog front (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević zatražili su od potpredsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da poštuje izbornu volju, navodeći da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje.

Iz DF-a je saopšteno da su Mandić i Knežević večeras razgovarali sa Abazovićem, i da su ponovili nepromijenjen stav da će glasati za njegovu smjenu, koju je inicirao premijer Zdravko Krivokapić.

“Mandić i Knežević su zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje”, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Mandić i Knežević su obavijestili Abazovića da je njima i koaliciji Za budućnost Crne Gore neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), što smatraju da treba da bude stav i koalicije Crno na bijelo.

“Predsjednik URA-e je saopštio čelnicima DF- a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smijenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF- a koji će glasati za njegovo razrešenje”, navodi se u saopštenju DF-a.

U saopštenju se navodi da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da dogovora dođe.

Iz DF-a su kazali da će nastaviti da razgovaraju sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine, kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije