fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadičević: Budućnost može da se suprostavi Đeru

Radičević: Budućnost može da se suprostavi Đeru

Podgorica, (MINA) – Budućnost respektuje rivala, ali je i u Đeru pokazala da može da se suprostavi zvaničnom šampionu Evrope, kazala je Jovanka Radičević, desno krilo podgoričkog rukometnog kluba.

Budućnost i Đer odigraće sjutra u Podgorici utakmicu pretposljednjeg kola glavne faze Lige šampiona.

Mađarski tim prvi duel u Đeru dobio je 26:24.

Radičević je kazala da je uvijek izazov igrati protiv tima kao što je Đer.

“To je meč za koji se spremamo od početka sezone. Živi se za takve duele i sa nestrpljenjem očekujem početak. Svjesne smo kakav nas protivnik očekuje i činjenica je da Đer ima sjajne igračice, ali pokazale smo i u Mađarskoj da možemo da se nosiomo sa njima”, kazala je Radičević na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da vjerujem u svoj tim i da se dobrom izdanju svog tima.

“Nadam se da ćemo im se suprostaviti na pametan način i da će Đer osjetiti od početka meča da nije lako odnijeti bodove iz Podgorice”, rekla je Radičević.

Golman Emili Stang Sando kazala je da očekuje veliku borbu i da joj je drago što će ponovo igrati u Morači.

“Đer je veoma zahtjevna ekipa i biće to veliki izazov za ans, kako u odbrani tako i u napadu. Nadam se da će odbrana biti na visokom nivou. Postoji određeni pritisak zbog činjenice da sam jedina opcija na golu, ali vjerujem u tim koji imam ispred sebe. Sigurna sam da će mi pomoći da zajedno pružimo dobro izdanje”, kazala je Sando.

Iz podgoričkog kluba saopšteno je da trener Dragan Adžić protiv Đera ne može da računa na golmanku Marinu Rajčić koja se oporavlja od povrede leđa, dok je

Majda Mehmedović počela u ponedjeljak da trenira i biće u sastavu za nedjeljni duel.

Budućnost je u glavnoj rundi zabilježila samo poraz od Đera, dok je bile bolja od Savehofa dva puta i kod kuće od Krima.

Predstojeći duel biće 21. međusobni okršaj najuspješnijeg crnogorskog i mađarskog kluba u evropskim takmičenjima.

Đer je upisao 13 pobjeda, četiri su završena remijem, dok je Budućnost slavila u tri duela.

Crnogorski šampion izašao je kao pobjednik u dva od tri dosadašnja finala – 2006. nakon remija u Podgorici, trijumf u Đeru donio je trofej Kupa pobjednika kupova, dok je 13. maja 2012. godine u Glavni grad stigao trofej Lige šampiona nakon što su izabranice Dragana Adžića nadoknadile minus od dva gola iz prvog meča.

Đer je slavio u finalu Lige šampiona 2014. godine, a bio je uspješniji i u polufinalnim duelima na posljednja dva završna turnira u Budimpešti 2016. i 2017.

Prije dvije sezone Đer je bio uspješniji u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona i slavio u oba duela 26:20 u Podgorici i 30:28 pred svojim navijačima.

Duel u dvorani Morača počeće u 17 sati.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...