fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, registrovano 14 novopozitivnih

Preminula jedna osoba, registrovano 14 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, preminula jedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovano je 14 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom petka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.334 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Andrijevice četiri, Podgorica, Rožaja, Nikšića i Pljevalja po dva i Bara i Žabljaka po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom, kod pacijenta iz Ulcinja starosti 65 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.598.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 45 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 441.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.928.

U Podgorici je trenutno aktivno 177 slučajeva koronavirusa, u Pljevljima 51, Rožajama 34, Bijelom Polju 25, Baru 22, Nikšiću i Budvi po 17, Beranama 14, Tivtu 13, Tuzima i Andrijevici po deset, Herceg Novom osam i u Kotoru i Danilovgradu po sedam.

Na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici aktivno je po pet slučajeva koronavirusa, na Žabljaku četiri, Gusinju, tri, u Plavu, Ulcinju i Šavniku po dva i u Plužinama jedan.

U Kolašinu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije