fbpx
Naslovnica Business Top Story POSP u Strazburu o pitanjima odnosa Crne Gore i EU

POSP u Strazburu o pitanjima odnosa Crne Gore i EU


Podgorica, (MINA) – Sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije (EU) i Crne Gore (POSP) počeće danas u Strazburu.

Crnogorsku delegaciju predvodi predsjednik Skupštine Ivan Brajović koji će biti kopredsjedavajući sa Dejvidom Martinom, predsjedavajućim delegaciji Evropskog parlamenta pri POSP-u.

„Odbor će razmatrati stanje pristupnih pregovora i odnosa između EU i Crne Gore, u prisustvu predsjedavajućeg Savjetu EU i Evropske komisije“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na dnevnom redu su i aktivnosti Skupštine Crne Gore na unaprjeđenju sveukupnog izbornog ambijenta, kao i napredak i rezultat u reformi pravosuđa i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Biće riječi i o osnovnim pravima i slobodama, uključujući slobodan i profesionalan rad medija“, saopštili su iz Parlamenta.

U delegaciji Crne Gore su poslanici Skupštine i glavni pregovarač Aleksandar Drljević.Kako je navaljeno, po završetku POSP-a biće usvojeni Deklaracija i preporuke.

POSP je obrazovan u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Članovi Odbora su poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta, a sastaje se dva puta godišnje u Briselu ili Strazburu i Podgorici.

POSP razmatra sve aspekte odnosa između EU i Crne Gore, a posebno primjenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Najčitanije