fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKrivična prijava zbog nezakonite deaktivacije zabrane ulaska u Crnu Goru

Krivična prijava zbog nezakonite deaktivacije zabrane ulaska u Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Savjetnik za bezbjednost premijera Vojo Laković podnio je danas Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, krivičnu prijavu protiv pet službenika Uprave policije i N.N. lica jer su, kako se navodi, bez pravnog osnova deaktivirali zabrane ulaska u Crnu Goru pojedinim osoba.

Osumnjičeni su, kako se navodi u prijavi, u kontinuitetu, od 2018. do 2021. godine, kao službena lica pristupala informaciono-komunikacionom sistemu, bez pravnog osnova – odgovarajuće odluke Ministarstva unutrašnjih poslova.

“U sistemu su deaktivirali zabrane ulaska u Crnu Goru licima kojima je, u skladu sa Zakonom o strancima, izrečena mjera zabrana ulaska u Crnu Goru, jer to zahtijevaju razlozi nacionalne i unutrašnje bezbjednosti”, kaže se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade.

U prijavi se navodi da su osumnjičeni službenici, na ovaj način, omogućili licima koja su bila pod mjerama zabrana, da nesmetano uđu u Crnu Goru.

“Po ulasku, neka od navedenih lica, izvršila su više krivičnih djela za koja se protiv njih, u Specijalnom državnom tužilaštvu, vodi krivični postupak”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Odbor danas o inicijativi za saslušanje Spajića i Šaranovića

Podgorica, (MINA) – Odbor za bezbjednost i odbranu raspravljaće danas o inicijativi za kontrolno...