fbpx
1.9 C
Podgorica
January 22, 2022.
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović: Na pomolu smjena neuspješne i neodgovorne Vlade

Đukanović: Na pomolu smjena neuspješne i neodgovorne Vlade

Podgorica, (MINA) – Inicijativa opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi koja je podnešena Skupštini biće uspješna, ocijenio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, navodeći da je na pomolu smjena neuspješne i neodgovorne Vlade.

On je, na završnoj konvenciji liste „Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović”, istakao da DPS ne želi nikakvu revoluciju, niti smjene preko ulica, već da se kroz demokratske procedure dođe do izglasavanja nepovjerenja Vladi.

„Ubijeđen sam da će inicijativa koja je podnešena Skupštini biti uspješna“, rekao je Đukanović.

On je kazao da će Klub poslanika DPS – Liberalna partija (LP) presudno doprinijeti padu, kako je naveo, anticrnogorske Vlade.

“Rezultat 30. avgusta bio je takav da je velikosrpski nacionalizam kojeg oličava Demokratski front i prosrpska politika koju oličava partija Demokratska Crna Gora, osvojila 37 poslaničkih mjesta”, rekao je Đukanović.

Nasuprot tome, kako je naveo, crnogorska i proevropska politika, koju oličava DPS, zajedno sa Socijaldemokratama (SD), Socijaldemokratskom partijom, LP, Bošnjačkom strankom i albanskim nacionalnim partijama, dobila je 40 poslanika.

„Upravo 30. avgusta je došlo do krivotvorenja izborne volje građana Crne Gore, kada je URA, koja je sasvim legitimno bila za smjenu DPS-a, napravila jedan nedopustiv transfer podrške crnogorskog biračkog tijela velikosrpskom nacionalizmu“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, nema mjesta strahu da će se iznevjeriti izborna volja, već je ovo prilika da se popravi ono što se “nakaradno” učinilo 30. avgusta prošle godine.

Đukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, istakao da je ubijeđen da će ta partija u nedjelju pobijediti u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju.

Time će, kako je naveo, otpočeti nova etapa političkog života u Crnoj Gori.

“To će to biti snažan impuls promjeni Vlade, učvršćivanju evropske politike u Crnoj Gori, u kojoj će DPS opet doći do punog izražaja i nastaviti da stvara bolje uslove za sve brži evropski razvoj naše države”, kazao je Đukanović.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović poručio je da će lista koalicije DPS-SD-LP pobijediti, jer, kako je naveo, ne želi poraz Mojkovca i jer tom pobjedom pobjeđuje demokratska Crna Gora.

On je istakao da će ta koalicija pobijediti, jer, kako je naveo, ne želi nikome da dopusti da se igra Crnom Gorom, njenim imenom i opstankom, samostalnošću i budućnošću svih njenih građana.

„Biće to pobjeda za Mojkovac i za sve u Crnoj Gori, jer upravo se ovdje vodi demokratska bitka za čitavu državu”, rekao je Bogdanović.

Predrag Smolović, nosilac izborne liste „Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović“, rekao je da DPS, kao državotvorna i najjača partija, nikada više ne smije dopustiti da ispred kreativnih vrijednih ljudi njenih članova, budu neki drugi koji prisustvom samo ispunjavaju prazninu i dobra vremena svojih nečinjenjem troše i pretvaraju u loša.

„Sa jakim i stručnim ljudima pravićemo dobra i sigurna vremena za naš Mojkovac i Crnu Goru. To je naš program, ali i dug i ljudska obaveza, jer samo tako možemo ići dalje ka savremenoj, zapadnoj demokratiji kojoj i civilizacijski pripadamo“, poručio je Smolović.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Mojkovcu, Dragomir Mrdak, kazao je da, kao rezultat politike te partije, danas žive u modernom gradu, po kvalitetu života i broju investicija.

„Želimo da nastavimo da gradimo Mojkovac i apsolutno vjerujem u pobjedu naše politike i tima koji godinama unazad naš grad i našu državu vodi naprijed ka evropskoj budućnosti“, rekao je Mrdak.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić kazao je da je jedan od simbola vršenja vlasti u prethodnom periodu bila riječ, koja je predstavljala most kojim se dolazilo do problema građana, njihovih očekivanja i inicijativa.

„Data riječ i izvršenje obećanja uveli su Mojkovac u red najperspektivnijih razvojnih adresa u Crnoj Gori i region”, naveo je Mišnić.
On je kazao da su se njihovi projektni timovi odavno već kvalitetom nametnuli i putem fondova Evropske unije obezbijedili brojne višemilionske bespovratne investicije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mornar pobijedio FMP

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Mornar Barskog zlata pobijedili su večeras u Baru ekipu FMP-a...