fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Rezultati izbora obavezuju da ustabilimo političku situaciju

Bečić: Rezultati izbora obavezuju da ustabilimo političku situaciju

Podgorica, (MINA) – Rezultati parlamentarnih i lokalnih izbora u Petinjici, Mojkovcu i na Cetinju obavezuju vladajuću većinu da ustabili političku situaciju i ostvaruje još bolje rezultate, kazao je predsjednik Skupštine i lider Demokrata, Aleksa Bečić.

On je novinarima u Skupštini rekao da je siguran da, nakon sinoćnih rezultata, nikome ne pada na pamet da prekraja izbornu volju građana.

„Rezultat od 30. avgusta prošle godine i od sinoć nas obavezuje da ustabilimo političku situaciju i idemo ka još većim rezultatima“, naveo je Bečić.

Upitan šta očekuje da će se desiti 10. decembra, kada je krajnji rok za odgovor na platformu Demokratskog fronta kojom je traženo formiranje nove vlade, Bećić je kazao da je njegova i pozicija Demokratske Crne Gore poznata.

On je rekao da su se Demokrate zalagale za rekonstrukciju Vlade, kao optimalan model koji treba da ustabili izvršnu i zakonodavnu vlast, i dodao da je jedan politički subjekt imao različito stanovište.

„Kako je taj naš predlog odbijen, a drugi veći subjekt je nakon toga odustao, prirodno je bilo da saopštimo da čekamo da oni koji su odustali usaglase model o kojem bi mogli da se izjasnimo“, naveo je Bečić.

Kako je kazao, poruka građana je potpuno jasna – da treba da nastave zajedno, nađu rješenje i ustabile političku situaciju.

„Ako neko smatra da treba da prekraja izbornu volju građana, to je put u destabilizaciju“, dodao je Bečić.

On je kazao da vjeruje da će nova vlast u Mojkovcu biti brzo i lako formirana, kao što je to bilo u Nikšiću i Herceg Novom.

Beečić je poručio da su Demokrate spremne za razgovore oko formiranje vlasti na Cetinju.

On je rekao da su četiri poslanička kluba, koji su bili opozicija u Skupštini Prijestonice i kritikovala vlast Demokratske partije socijalista (DPS), osvojila 18 odborničkih mandata.

Prema riječima Bečića, odgovor građana Cetinja, nakon svih dešavanja prethodnih mjeseci, bio je potpuno jasan.

„Ako se svi budu držali onoga što su četiri godine zastupali u cetinjskom parlamentu – da je Cetinju potrebna promjena, da dosadašnja vlast pođe u opozciju, lako ćemo ispoštovati volju građana“, istakao je Bečić.

On je naglasio da su građaniu, potvrdom izbornih rezultata, dali snagu da dosadašnja opozicija na Cetinju bude nova vlast.

„Kao opozicija, kao četiri odbornička kluba koja su korektno sarađivala u Skupštini prijestocnice, kritikovali vlast i dobili mandat građana da upravljaju gradom, spremni smo da formiramo vlast na Cetinju i bavimo se lokalnim temama i onim što opterećuje građane“, kazao je Bečić.

On je naveo da je prezadovoljan rezultatima lokalnih izbora, koji su, kako je naveo, potvrdili rast Demokrata.

Kako je kazao, nastavio se kontinuitet loših rezultata DPS-a.

„Govorimo o opštinama koje su bile decenijska uporišta naših političkih konkurenata. Oni su tvrdili da će nas ubjedljivo pobijediti. Međutim, odgovor građana je bio očito drugačiji“, naveo je Bečić.

On je rekao da će Demokrate podržati budžet za narednu godinu i da očekuju da Vlada podrži predloge te partije u vezi sa naknadama za majke i dječjim dodatkom sa svu djecu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...