fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija će pronaći napadače na prostorije IZ

Policija će pronaći napadače na prostorije IZ

Podgorica, (MINA) – Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju napada na prostorije Islamske zajednice (IZ) u Pljevljima, saopštili su iz Uprave policije i poručili da će pronaći vinovnike tog događaja i procesuirati ih nadležnim organima.

Kako su kazali iz policije, načelnik Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Dragan Slavulj sastao se danas sa glavnim imamom IZ u Pljevljima Samirom Kadribašićem u vezi dešavanja u tom gradu.

Navodi se da je na sastanku konstatovano da je situacija stabilna i pod kontrolom.

„IZ u Pljevljima, na čelu sa glavnim imamom Kadribašićem, vjeruje u institucije države i očekuje da ce Uprava policije na profesionalan način zaštititi bošnjački narod i bošnjačke institucije u Pljevljima“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su izuzeli snimke sa video nadzora koji se nalaze u blizini oštećenog objekta i prikupili obavještenja od većeg broja osoba.

„Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju napada na prostorije IZ, a policija će profesionalnim i odlučnim radom pronaći vinovnike ovog događaja i procesuirati ih nadležnim organima“, navodi se u saopštenju.

Slavulj se u srijedu sastao sa liderom koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravkom Krivokapićem i, kako se navodi, predočio mu relevantne činjenice i aktivnosti koje policija preduzima u odnosu na napad na imovinu IZ u Pljevljima.

On je Krivokapiću kazao da sva saznanja i eventuale dokaze dostave policiji, kako bi se vinovnici tog nemilog događaja što prije identifikovali i priveli pravdi.

„Krivokapić je dao određene podatke načelniku, koje je policija već imala i po kojima je postupala“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije