fbpx
NaslovnicaCrna GoraNosioci javnih funkcija dijalogom da pronađu rješenja

Nosioci javnih funkcija dijalogom da pronađu rješenja

Podgorica, (MINA) – Vladi Crne Gore u vrhu prioriteta treba da bude evropska agenda bez obzira na izazove, kazao je vicepremijer Dritan Abazović i poručio da nosioci javnih funkcija treba dijalogom da pronađu rješenja i učine sve da se tenzije umanje.

On je, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom Evropske unije (EU) Miroslavom Lajčakom, poručio da glavni cilj treba da bude reformski put i ispunjavanje obaveza.

Abazović je naveo je Lajčak najbolje razumije Zapadni Balkan i politička kretanja u regionu.

“Smatram da je za Vladu od neizmjerne važnosti da još jednom demonstrira i simbolički i suštinski da u vrhu svih prioriteta našeg djelovanja treba da bude evropska agenda, bez obzira na neke izazove koji su se pojavili prehodnih dana i koji će se pojavljivati i ubuduće “, kazao je Abazović.

On je dodao da je sa Lajčakom razgovarao o tome kako se razvijaju procesi u Crnoj Gori i na šta treba staviti fokus u narednom periodu.

“Mislim da smo tu imali ogromnu podudarnost između njegovih i mojih stavova”, naveo je Abazović.

On je kazao da očekuje da Lajčak, kao iskreni prijatelj Crne Gore, pomogne da se neke nedoumice koje postoje prevaziđu i da fokus konačno bude na pravim temama.

Abazović je rekao da to očekuju građani Crne Gore i dodao da više od 70 odsto njih podržava članstvo u EU.

Crna Gora, kako je istakao, mora da isporuči rezulate.

Abazović je kazao da podržava dijalog vlasti i opozicije.

“Mi moramo iznalaziti rješenja”, poručio je on.

Crna Gora, kako je rekao, nikome ne pripada manje ili više, to je naša zajednička država.

“Naša obaveza kao nosilaca javnih funkcija jeste da pronalazimo rješenja u dijalogu, učinimo sve da se tenzije umanje, sjednemo za sto i vidimo kao dalje”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, ako to ne budu uradili, niko iz toga neće izaći kao pobjednik.

“Ovo što se dešava i ovaj pokušaj izazivanje tihog konflikta, polarizacije javne scene i građana, mislim ne ide u prilog nikome osim strukturama koje su i do sada djelovale vrlo destruktivno”, kazao je Abazović.

On je rekao da očekuje da izvještaj o napretku Crne Gore bude objektivan.

“Nije sporno da će biti stvari na kojima će se izraziti kritika, ali u nekim poglavljima će se konstatovati određeni napredak i rezultati”, naveo je Abazović.

On je kazao da se ne može osporiti da su rezulati postignuti, u sferi finansija i bezbjednosti.

“Radi se intenzivno na suzbijanju organizovanih kriminalanih grupa, šverca cigareta i narkotika, ali se mora priznati da se u nekim segmentima mora dati gas, i da pristup koji je u leru nije dobar za građane i Vladu”, rekao je Abazović.

On je dodao da očekuje objektivan pristup.

“To treba doživjeti kao dodatni podstrek da još jače radimo u segmentima koji se ne budu ocijenili kao zadovljavajući, a u onim u kojima već ima napretka da se dinamika nastavi, i ako bude prostora ona poboljša”, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije