fbpx
NaslovnicaCrna GoraNestorović: U Crnoj Gori korišćeni brzi testovi na koronavirus

Nestorović: U Crnoj Gori korišćeni brzi testovi na koronavirus

Beograd, (MINA) – U Crnoj Gori su prilikom testiranja osoba na COVID 19 korišćeni brzi, odnosno orijentacioni testovi, kazao je član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa u Srbiji Branimir Nestorović i upitao u kojoj laboratoriji u Crnoj Gori su rađeni PCR testovi.

On je, u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink, govoreći o zatvaranju crnogorskih granica za građane iz Srbije, naveo da Srbija nema 25 zaraženih na 100 hiljada stanovnika, što je Crna Gora postavila kao kriterijum, prenose Novosti.rs.

Nestorović je pitao u kojoj laboratoriji u Crnoj Gori su rađeni PCR testovi.

“Oni nemaju laboratoriju. Radili su brze testove, odnosno orijentacione”, kazao je Nestorović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Srbija u petak i subotu na brzim testovima nije imala nijednog zaraženog.

“Mi radimo PCR testove koji su jako skupi. Mi trošimo puno novca, ali slušamo ljekare i idemo na masovno testiranje kako bismo registrovali što više oboljelih”, rekao je Vučić.

On je dodao da u Srbiji i dalje testiraju mnogo osoba na koronavirus, kako bi sačuvali živote ljudi.

“Čujem da su sjutra otvorena četiri prelaza sa Srbijom, samo što građani idu u karantin, što je maltene kao i da nijesu otvorene. U svakom slučaju, pozdravljam odluku Crne Gore. Crnogorci su u Srbiji uvijek dobrodošli”, kazao je Vučić.

Tonski zapis dijela emisije “HitTvit”.

Najčitanije