Naslovnica Crna Gora Nema uslova za slobodne izbore

Nema uslova za slobodne izbore

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori nema uslova za slobodne izbore, zaključeno je na sastanku građanskih aktivista i najvećeg dijela opozicije o uslovima u kojima bi trebalo da budu održani redovni parlamentarni izbori.

Predstavnici parlamentarne opozicije i pokreta Odupri se 97 000 potpisali su u martu prošle godine Sporazum o budućnosti kojim se traže i ostavke čelnih ljudi u državi i formiranje tehničke vlade i stvaranje uslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

Potpisnici sporazuma obavezali su se da neće učestvovati ni na jednim izborima koji budu održani prije ispunjenja zahtjeva.

Jedan od lidera pokreta Odupri se 97 000 Džemal Perović kazao je da su sastanku prisustvovali oni potpisnici sporazuma koji su saglasni i koji stoje iza riječi koju su dali građanima.

On je, na Fejsbuk stranici “Sporazum 2020” naveo da su potpisnici jednoglasno donijeli dva zaključka.

“Učesnici današnjeg sastanka ostaju privrženi obavezama koje su preuzeli i obavezali se svojim potpisom pred građanima Crne Gore”, kazao je Perović.

Kako je naveo, drugi zaključak glasi da u Crnoj Gori nije stvoren povoljan ambijent za izbore, nego je pogoršan i ničim nije unaprijeđeno izborno zakonodavstvo, podsjećajući da je to bio uslov preporuka međunarodne zajednice.

“Potpisnici stoje iza svojih potpisa. Nema uslova za slobodne izbore”, objavljeno je na Fejsbuk stranici “Sporazum 2020”.

Najčitanije

Registrovano 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori registrovano je 57 novih slučajeva obolijevanja od COVID...