17 C
Podgorica
September 28, 2020.
Naslovnica Crna Gora Napad na policijsku uniformu, napad je na državu

Napad na policijsku uniformu, napad je na državu

Podgorica, (MINA) – Vlada je najoštrije osudila nasilje i izgrede i pozvala nadležne organe da odlučno i zakonito spriječe, suzbiju i sankcionišu svaki pokušaj podrivanja demokratije i ugrožavanja mira i sigurnosti građana Crne Gore.

Iz Vlade su rekli da je napad na policijsku uniformu, napad na državu i njene temeljne vrijednosti.

“Sinoć, ali i danima prije toga, svjedočimo direktnim i bezobzirnim primjerima protivpravnog i izgredničkog ponašanja pojedinaca i grupa u više crnogorskih gradova”, kazali su iz Vlade.

Oni su naveli da je reakcija nadležnih državnih organa uključujući i policiju, na takvo ponašanje, njihova Ustavna dužnost i obaveza.

“A napad na službeno lice i nepostupanje po naređenju službenog lica, povlači krivičnu odgovornost i posljedice svuda na svijetu“, rekli su iz Vlade.

Oni su smatraju da je na djelu oprobani obrazac ponašanja određenih političkih subjekata, koji za cilj ima destrukciju prema državi i njenim institucijama, i izazivanje nestabilnosti u Crnoj Gori.

„Nažalost, efekti takvih namjera u prvom redu odrazili su se na pripadnike Uprave policije, koji su radeći svoj posao profesionalno i dostojanstveno, izloženi najgrubljim uvredama i napadima od strane vinovnika pomenutih događaja“, kazali su iz Vlade.

Kako su rekli nasrtaj na svakog čovjeka koji pošteno zarađuje za hljeb svojoj porodici predstavlja nasilje u najprimitivnijem obliku.

“Posebno ako imamo u vidu da je to napad na iste ljude koji su u danima najveće zdravstvene krize, na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, čuvali sigurnost i bezbjednost svakog pojedinca i njegove porodice“, ocijenili su iz Vlade.

Najčitanije