fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa podgoričkom bulevaru zasađeno 45 košćela

Na podgoričkom bulevaru zasađeno 45 košćela

Podgorica, (MINA) – Na podgoričkom bulevaru Georgija Žukova danas je zasađeno 45 sadnica košćela, čija je vrijednost 3,5 hiljada EUR.

Sadnice je obezbijedio Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), u akciji “Moje drvo” koju su organizovali Glavni grad, u saradnji sa preduzećem Zelenilo i kompanijom Amplitudo.

To je najveća donacija i akcija sadnje putem aplikacije „Moje drvo“.

Šef službe za korporativne komunikacije u CEDIS-u, Marija Jovović, kazala je da je ta kompanija i danas pokazala da je odgovorna prema zajednici.

“Za 45 sadnica košćele CEDIS je izdvojio oko 3,5 hiljada EUR”, rekla je Jovović.

Prema njenim riječima, ono što ih je podstaklo da se uključe i podrže projekat “Moje drvo” nije samo stvaranje lijepe zelene oaze, već su razlozi mnogo dublji, naročito danas kada se mnogo pažnje poklanja eleminisanju svih negativnih posljedica urbanog razvoja.

“Svi moramo biti svjesni koliko je jedno drvo važno za društvo. Iz CEDIS-a apelujemo na sve pojedince i kompanije da budu odgovorni, kao i mi, i zasade makar jedno drvo”, istakla je Jovović.

PR menadžer preduzeća Zelenilo Podgorica, Milica Vukčević, kazala je da se nada da će i u narednom periodu društeveno odgovorne kompanije biti raspoložene da pomognu prilikom ozelenjavanja Glavnog grada, jer je cilj da Podgoricu vrate na mapu najzelenijih evropskih gradova.

Ona je podsjetila da je Zelenilo, u saradnji sa Glavnim gradom i kompanijom Amplitudo, u oktobru prošle godine pokrenulo aplikaciju “Moje drvo”

“U prvoj akciji zasađene su 93 sadnice. U drugom, tekućem ciklusu sadnje, već je izvršeno pet akcija. Ovo je šesta akcija. Mnogo je vrijedna iz razloga što je ovo do sada najveća akcija sa 45 sadnica, koje je donirao CEDIS”, navela je Vukčević.

Aplikacija “Moje drvo” dostupna je građanima od 17. oktobra prošle godine, a omogućava online kupovinu sadnog materijala i učešće u njegovoj sadnji i dalje praćenje rasta i razvoja biljaka, pojedincima i društveno odgovornim kompanijama i organizacijama.

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo oblačno

* Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa kraćim sunčanim...