fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa graničnom prelazu zaplijenjeno 12 kilograma heroina

Na graničnom prelazu zaplijenjeno 12 kilograma heroina

Podgorica, (MINA) – Zajedničkom akcijom crnogorske i policije Sjeverne Makedonije na graničnom prelazu Kula zaplijenjeno je oko 12 kilograma (kg) heroina i presiječen njen dalji kanal krijumčarenja.

Iz Uprave policije su kazali da su zbog krijumčarenja heroina uhapšeni A.A. (28) i I.S. (23) iz Skoplja.

Kako su naveli, na graničnom prelazu službenici policije su kontrolom vozilo marke Hyndai, makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.A. dok se na mjestu suvozača nalazila I.S. (23) takođe iz tog grada, pronašli oko 12 kg heroina.

„Detaljnim pregledom vozila, u dobro skrivenom, specijalno izrađenom bunkeru, smještenom iza zadnjih štop svijetala vozila, pronađena su 24 pakovanja heroina“, pojasnili su iz policije.

Tom policijskom akcijom, kako se navodi, presiječen je krijumčarski kanal, kojim je, iz Sjeverne Makedonije, heroin sa Kosova, preko teritorije Crne Gore, trafikovan ka državama Zapadne Evrope, a koji je, sumnja se, u ovom konkretnom slučaju namijenjen krijumčarenju prema Italiji.

U aktivnosti na graničnom prelazu učestvovali su i službenici Uprave carina.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilšatvu u Bijelom Polju. A.A. i I.S. su uhapšeni u Crnoj Gori i oni će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

U Sjevernoj Makedoniji u toku su pretresi na više lokacija, a radi se na identifikovanju, lociranju i procesuiranju ostalih učesnika koji su, kako se sumnja, umiješani u organizovano krijumčarenje heroina tom rutom.

Iz policije su istakli da je akcija planirana i vođena kroz međunarodnu razmjenu podataka sa partnerskom službom policije Sjeverne Makedonije

„Današnja akcija je primjer odlične međunarodne saradnje koju Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije sprovodi sa brojnim partnerskim službama, i saradnje sa ostalim organizacionim jedinicama policije“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije