fbpx
NaslovnicaCovid19Na Cetinju od ponedjeljka pooštrene mjere

Na Cetinju od ponedjeljka pooštrene mjere

Podgorica, (MINA) – U Nikšiću će narednih 14 dana važiti mjere zabrane napuštanja objekata stanovanja od 22 do pet sati ujutro, rada ugostiteljskih objekata i kućne posjete, dok će na Cetinju od ponedjeljka biti ograničen rad ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Institut za javno zdravlje (IJZ) objavio je danas listu kumulativne incidencije COVID-19 za lokalne samouprave u periodu od 19. septembra. do 2. oktobra u 24 sata.

Iz IJZ saopštili su da će, u skladu sa trenutnim opštinskim stopama incidencije, do pooštravanja mjera u narednih 14 dana doći na Cetinju.

Kako su objasnili, na Cetinju je kumulativna 14-o dnevna incidencija porasla sa 348,2 na 492,29 na 100 hiljada stanovnika.

U Prijestonici će od ponedjeljka biti ograničen rad ugostiteljskih objekata do 22 sata, a uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno je da za jednim stolom u objektu i izvan njega budu najviše dvije osobe.

Obavezno je striktno poštovanje razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada osobe sjede za stolovima i okrenute su leđima jedni drugima.

“Opadajući trend registrovan je u nizu opština i ako se nastavi ovom dinamikom za očekivati je da će do popuštanja mjera doći tokom sljedećeg vikenda”, kazali su iz IJZ.

Najčitanije