fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević podnio ostavku na poslaničko mjesto

Medojević podnio ostavku na poslaničko mjesto

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević podnio je ostavku na poslaničku funkciju.

On je na konferenciji za novinare rekao da je donio odluku da povuče amandmane na Predlog zakona o budžetu za ovu godinu.

“Nema potrebe da se poslanici muče i raspravljaju o mojim amandmanima. Očigledno da nijesu toliko važni i time su se stekli uslovi da ispunim obećanje da podnosim ostavku na poslaničko mjesto”, rekao je Medojević.

On je istakao da nije pisao amandmane na Predlog zakona o budžetu da bi pregovarao i trgovao, već da bih dobio podršku većine, prenosi Pobjeda.

Medojević je kazao da nema informaciju da su lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević imali dogovor sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem oko budžeta za ovu godinu.

“Nijesam bio na tu večeru, nijesam bio ni pozvan. DF je do kraja jasan – poštujemo Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), njeno jedinstvo, i mi smo spremni da ispoštujemo svaki zahtjev u smislu njenih interesa, njenog statusa i položaja u Crnoj Gori”, rekao je Medojević.

On je kazao da ne prihvata da bilo ko iz crkve utiče na izglasavanje budžeta, na kadrovska pitanja, na formiranje Vlade.

“Mislim da je to štetno i opasno i za crkvu i društvo. Ti koji podržavaju i imaju ambiciju da utiču na političke odluke treba da snose odgovornost”, poručio je Medojević.

On je istakao da se SPC nekorektno odnosila prema DF-u na izborima u Nikšiću i u Herceg Novom, “te jasno je stala na stranu drugih kolega iz vladajuće većine”.

“Mislim da je DF zaslužio barem toliko poštovanja i korektnosti i malo više, imajući u vidu našu borbu i jasan stav prema interesima SPC”, naglasio je Medojević.

On je kazao da će poslanici glasati za budžet koji je, kako je rekao, mrtvo rođenče.

“Ovo je neozbiljna i neodgovorna Vlada, sklona tajnim poslovima i rekao bih korupciji”, rekao je Medojević.

On je kazao Vlada Zdravka Krivokapića “bez greške vodi zemlju u bankrot”.

Prema riječima Medojevića, Vlada nije odradila ništa na reformi socijalne politike.

“Vlada je spojila Ministarstvo finansija sa Ministarstvom socijalnog staranja što ne postoji nigdje u svijetu”, naglasio je Medojević.

On smatra da prvi potez Vlade treba da bude uvođenje vanrednog stanja i ukidanje zakonskih normi koje štite organizovani kriminal.

Medojević je rekao da Vlada spoljnu politika u kontinuitetu oslanja na onu koju je vodio “režim Mila Đukanovića”.

“Mi smo tu debelo prevarili birače. Generalno rečeno, ova Vlada je za šest mjeseci pokazala da nije reformaska i da nije Vlada diskontinuiteta”, istakao je on.

Medojević je kazao da je cilj Vlade rušenje DF-a i čuvanje Đukanovića.

“DF neće ovo posmatrati mirno. Ovo je Vlada kontinuiteta koja Crnu Goru uvodi u jedan debakl” poručio je Medojević.

Najčitanije