fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Nema zloupotrebe državnih resursa

Marković: Nema zloupotrebe državnih resursa


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Duško Marković odbacio je danas tvrdnje dijela opozicije, analitičara i medija da on i Vlada vode „funkcionersku kampanju“ i da zloupotrebljavaju državne resurse u partijske svrhe.

On smatra da je to još jedan neargumentovani prigovor, jer bi, kako je rekao, po toj logici premijer i Vlada trebalo da zaključaju svoje kancelarije i obustave svaku aktivnost u predizbornom periodu.

Marković je kazao da život ne stoji i ne čeka i da bi bilo krajnje neodgovorno prema građanima i njihovim potrebama da se rješavanje svakodnevnih problema obustavi dok izbori prođu.

“Primjer opštine Budva je slikovit u tom pogledu: zar je trebalo da ostavimo stotine zaposlenih bez ličnih primanja, samo zato da neko ne bi prigovorio Vladi da vodimo funkcionersku kampanju”, rekao je Marković, saopšteno je iz Vlade.

On je naveo da je Vlada formirana na osnovu većinske podrške građana programu Demokratske partije socijalista (DPS), koji je predstavljen u kampanji prije četiri godine i pretočen je u četvorogodišnju agendu rada Vlade.

„Nema ništa logičnije nego da, u skladu sa našim programom rada, predstavimo građanima naše učinke, podsjetimo na to šta smo obećali i šta smo ispunili od datih obećanja”, kazao je Markobić.

Prema njegovim riječima, i to je prije svega obaveza predsjednika Vlade, kao najodgovornijeg za realizaciju Vladinog programa.

Marković je rekao da može da razumije da političkim protivnicima DPS-a smeta njegova aktivnost u crnogorskim opštinama, jer se, kako je naveo, još jednom jasno potvrđuje da su obećanja od prije četiri godine u najvećoj mogućoj mjeri ispunili i realizovali.

“Nije to zloupotreba državnih resursa, niti se može nazvati funkcionerskom kampanjom, niti postoji bilo kakvo kršenje standarda OEBS-a! Najkraće rečeno: Vlada i premijer samo rade svoj posao”, poručio je Marković.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...