fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Vratiti mandat građanima

Mandić: Vratiti mandat građanima

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) će kolegama iz parlamentarne većine predložiti da vrate mandat građanima koji bi ponovo birali svoje predstavnike, saopštio je jedan od lidera tog političkog saveza Andrija Mandić.

Mandić je, na današnjoj konferenciji za novinare, rekao da su nakon isteka 200 dana prve provjere kabineta Zdravka Krivokapića, u okviru parlamentarne većine zajednički konstatovali da je stanje neodrživo i da se nešto mora mijenjati u Vladi.

On je kazao da su tada postojala dva modela i da je prvi bio da se izvrši rekonstrukcija i to su, kako je rekao, zastupale Demokrate.

„Bio je i model da se bira nova Vlada koji je zastupao DF. Mi smo poslije pristali na model rekonstrukcije koji se završio tako što smo dobili odgovore od premijera da je najbolje da sve ostane po starom iako smo zajednički konstatovali da je stanje neodrživo“, rekao je on.

Mandić je rekao da su nakon propasti modela rekonstrukcije Vlade pokrenuli novu inicijativu, odnosno obnovili inicijativu sa početka priče, da se bira nova Vlada u okviru parlamentarne većine gdje bi bile uključene i manjine.

On je rekao da je ta inicijativa odbijena i da je to završena priča.

Prema njegovim riječima, stanje propadanja je neodrživo.

Mandić je rekao da parlamentarna većina nije ispunila očekivanja onih koji su glasali za nju.

On je kazao da DF predlaže iz parlamentarnoj većini i autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina, da vrate mandat građanima.

„To je najpoštenije rješenje, gdje će građani ponovo birati svoje predstavnike. Vjerujemo da će ti predstavnici biti mudriji od nas“, rekao je Mandić.

Prema riječima Mandića, ekspertska Vlada je kompromitovala ideju pobjede na izborima i „srasla sa foteljama“.

On je naveo da je predlog DF-a jedino pošteno rješenje, koje znači odgovornost tog političkog saveza prema građanima „i do tog rješenja treba da dođemo na inicijativu parlementarne većine“.

„To znači da DF neće podržati inicijativu Demokratske partije socijalista (DPS) za smjenu Zdravka Krivokapića, ne zato što je to loša inicijativa, nego znamo da su sve vlade DPS-a bile gore čak i od ove“.

„Naši poslanici neće biti u skupštinskoj sali kada bude glasanje, jasno će saopštiti da ne podržavaju Vladu Krivokapića“, rekao je Mandić.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da DF želi da unutar aktuelne parlamentarne većine, zajedno sa predstavnicima nacionalnih manjina, da odredi model za vraćanje mandata građanima i odlazak na izbore.

„Mila Đukanovića ne vraća DF, vraćaju ga oni koji tajno ovih dana pregovaraju s njim, i koji ovih dana javno glasaju s njim za zajednička predloge zakona i personalna rješenja“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, DF je spreman da ide na izbore i da prekine „ovu agoniju“.

„A oni koji ne žele da prekinu agoniju i koji traže neke alternativne parlamentarne većine, moraće da podnesu račun građanima ili sad ili kroz određeni period. A mi mislimo da je došlo da se zajednički dogovorimo za vraćanje mandata građanima“, poručio je Knežević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član...