NaslovnicaCrna GoraMandić: DF će inicirati razgovore lidera većine

Mandić: DF će inicirati razgovore lidera većine

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) iniciraće nove razgovore lidera svih stranaka skupštinske većine, kako bi se prevazišla teška politička kriza, rekao je jedan od lidera tog političkog saveza Andrija Mandić.

On je, u emisiji Argumenti na Televiziji Crne Gore, naveo da čelnici izvršne vlasti, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, treba da podnesu ostavke i pomognu da se u parlamentarnoj većini postigne kvalitetan dogovor.

Mandić je poručio da niko nema pravo da izda većinsku volju naroda od 30. avgusta 2020. godine.

“Kad budemo imali ili registrovali konkretnu akciju onda ćemo moći da ukažemo da li je bilo ili ne izdaje te narodne volje. Ovdje smo na raskrsnici, odlučuje se o sudbini Crne Gore”, kazao je Mandić, prenosi portal RTCG.

Aktuelna Vlada, kako je rekao, nema podršku više od šest mjeseci.

On je naveo da je predlagana rekonstrukcija Vlade, da je 38 poslanika bilo za to, a URA protiv.

“Mi smo predložili novu vladu uz podršku 41 poslanika, ali onda ni to nije prošlo. Najpoštenije rješenje u takvoj situaciji su prijevremeni izbori”, rekao je Mandić.

On je naveo da će DF uložiti još jedan napor da se dođe do najboljeg rješenja za građane.

“DF će pokušati da obavi razgovore sa liderima stranaka parlamentarne većine da pokušamo kao ljudi do dođemo do nekog rješenja. Mi smo ozbiljni ljudi. Od svađe i vike korist ima samo Demokratska partija socijalista (DPS)”, kazao je Mandić.

On je poručio da treba sjesti i vidjeti kako da skupštinska većina pređe tešku krizu.

“Bilo bi ljudski da Krivokapić i Abazović podnesu ostavke jer bi to pomoglo skupštinskoj većini da nađe zajednički jezik. Ali to nije ono što bi pojedinačno svako želio”, kazao je Mandić.

On je rekao da treba sačekati i vidjeti dalji rasplet, navodeći da je DF spreman i na proteste da bi se odbranila izborna volja građana.

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković rekao je da će ta stranka odlučiti u ponedjeljak, kada imaju Glavni odbor (GO).

“Kakav stav zauzme GO, tako ćemo se izjašnjavati. Mi smo slobodni da glasamo. Kod nas je potpuno jedinstvo, ali sigurno SNP neće biti protiv interesa Crne Gore, stranke, srpskog naroda u Crnoj Gori i Srpske pravoslavne crkve”, kazao je Joković.

On je naveo da su u svakodnevnoj komunikaciji sa odborima i članstvom širom države.

“Nije SNP partija od juče, to je partija koja traje dugo. Na sastanku Predsjedništva partije, sa predsjednicima opštinskih odbora, sve je bilo jednoglasno. Ne brinite za SNP”, kazao je Joković.

On je naveo da prvo treba vidjeti šta će biti sa sadašnjom Vladom i da li će imati podršku u paralmentu.

Joković je rekao da su sve opcije na stolu, da može da se priča o manjinskoj vladi, novoj vladi u okviru aktuelne većine i da može da se ide na nove izbore.

“Sad je premijer pokrenuo da se raspusti paralment, možda se i to izglasa. Oni koji podržavaju premijera, plus DPS koji želi izbore. Vidjećemo”, naveo je Joković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije