fbpx
NaslovnicaCrna GoraLionu poslat zahtjev za raspisivanje potjernice za Kneževićem

Lionu poslat zahtjev za raspisivanje potjernice za Kneževićem


Podgorica, (MINA) – Interpol Podgorica je po naredbi Višeg suda poslao zahtjev evropskoj centrali Interpola u Lionu za raspisivanje međunarodne potjernice za odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem, piše Pobjeda.

Protiv Kneževića pokrenuta je istraga zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se bavila pranjem novca, utajom poreza i ucjenama.

Prema informacijama lista, sjedište Interpola u Lionu u zakonskom roku raspisaće potjernicu za Kneževićem.

Zahtjev Interpola Podgorica uslijedio je nakon što je policija utvrdila da se Knežević ne nalazi u Crnoj Gori i o tome obavijestila Specijalno tužilaštvo, koje je potom od Višeg suda tražilo odobrenje za raspisivanje potjernice.

Kada je sud prihvatio prijedlog Tužilaštva i kada je dobijena saglasnost Ministarstva pravde, stekli su se uslovi da Interpol Podgorica proslijedi zahtjev Lionu za raspisivanje potjernice.

Prema dostupnim podacima, Knežević se nalazi u Londonu i, prema sopstvenom kazivanju, ima državljanstvo Velike Britanije, odakle se oglašava preko društvene mreže Instagram, pa se očekuje da će uskoro biti i „zvanično“ lociran.

Kako saznaje Pobjeda, juče ujutro započeta je procedura raspisivanja međunarodne potjernice, a već sinoć o tome je obaviješteno sjedište Interpola u Lionu. Osim britanskog, Knežević ima i državljanstva Crne Gore, Srbije, Kipra i Bjelorusije.
(kraj) žug

Najčitanije