fbpx
Naslovnica Crna Gora Krivokapić: Trinaesti jul osnova bitisanja Crne Gore

Krivokapić: Trinaesti jul osnova bitisanja Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Trinaesti jul je datum koji predstavlja osnovu bitisanja Crne Gore i put koji ona gradi u ovom periodu, a to je put budućnosti, kazao je premijer Zdravko Krivokapić na svečanosti povodom Dana državnosti.

“Danas moramo biti svjesni i čuvati tekovine borbe našh predaka. Ne smijemo skrenuti sa puta antifašizma, koji je skupo plaćen i utaban, kao smjernica našim i nadolazećim generacijama”, poručio je Krivokapić.

On je rekao da će Vlada podsticati i raditi sve da u miru i blagostanju razvija skladan suživot u multietničkoj i građanskoj Crnoj Gori.

“Više nećemo dozvoliti da se Crnom Gorom vlada na bazi podjela, bratskog razdora i zloupotreba žrtvi”, poručio je Krivokapić, prenosi portal RTCG.

On je naveo da i danas postoje neodgovorni pojedinci koji dijele građane na “ove” i one”, na one koji više vole svoju državu i na one koji, navodno, izdaju.

“A istina je da svi Crnu Goru volimo podjednako i da svi živimo za nju i njenu budućnost i da se ponosimo njenom slavnom prošlošću. To je jedina istina i pred tom istinom neka zaćute oni koji siju mržnju, podrivaju podjele i zavađuju narod. Pobijediće Crna Gora i u ovoj borbi”, kazao je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić istakao je da ne postoji drugi datum u crnogorskoj istorji koji je tako dugo i složno slavljen.

“Nikada se na pravi način ne možemo zahvaliti ustanicima i učesnicima Narodnooslobodilačke borbe, koji su našu slobodu stavili ispred njihovih života”, naglasio je Bečić.

On je rekao je da u avgustu smijenjena vlast, a da oni koji su je preuzeli idu ruku pod ruku sa kodeksom univerzalnih vrijednosti koje simbolizuje 13. jul.

“To je prva etapa u našem demokratskom razvoju. U tom procesu naš saputnik mora biti antifašizam i moramo koračati ruku pod ruku sa kodeksom univerzalnih vrijednosti. Zato je ovaj datum najprecizniji svetionik našeg puta za evropsku budućnost”, naveo je Bečić.

Na svečanosti su uručene i Trinaestojulske nagrade slikaru Tomislavu Pavićeviću i gitaristima Darku Nikčeviću i Srđanu Bulatoviću.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije