fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Svakim danom trajanja DPS-a Crna Gora na gubitku

Krivokapić: Svakim danom trajanja DPS-a Crna Gora na gubitku

Podgorica, (MINA) – Najave lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da planira skraćenje mandata Vladi su neozbiljne i opasne, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je svakim danom trajanja te partije Crna Gora na gubitku.

Krivokapić je rekao da je Vlada, uz sve poteškoće, koje prolazi kao prva demokratska Vlada od uvođenja višepartizma, nepokolebljivo posvećena da doprinese izgradnji demokratskih institucija, međunacionalnog i međunarodnog povjerenja I poboljšanju standarda građana Crne Gore.

“To su civilizacijske tekovine koje je Đukanović decenijama urušavao, dok je paralelno izgrađivao autokratski metod vladanja, čime je uzrokovao ekonomsko posrtanje, urušavanje društvenog razvoja, duboko podijeljeno društvo, široko zastupljenu diskriminaciju, nepravdu, korupciju, što nije ostalo nezapaženo u izvještajima međunarodnih organizacija”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da je narod Crne Gore, u političkom kontekstu, 30. avgusta jasno kazao šta misli o “vladavini koju je Đukanović personifikovao”.

“A o “tekovinama” koje ste vi zastupali, trebalo bi ubrzo da se pozabave nezavisni i oslobođeni pravosudni organi”, poručio je Krivokapić.

On je rekao da Đukanović, nakon što ste ostavili praznu kasu i zaduženu zemlju, jedino branit ličnu imperiju.

“Očekujući da će tuđa djeca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a, što je drugo ime za Vaše imovinske kartone”, kazao je Krivokapić.

On je kazao da je opasno najava Đukanovića da će DPS skratiti mandat Vladi, iako, kako je dodao, nema za to formalnu većinu.

“Dužni ste javnosti da objasnite, na koji način ste mislili, uz tako militantan govor, da sprovedete državni udar u najavi. Ili, pak planirate da sa dijelom parlamentarne većine, idete u otvoreno rušenje Vlade i skraćenje mandata”, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, indikativna je koordinacija udara na aktuelnu izvršnu vlast, koja je maksimalno posvećena uspješnosti turističke sezone, nakon konsolidacije epidemioloških prilika.

“Kao odgovoran čovjek i premijer ove Vlade imam ličnu, kao i profesionalnu obavezu da časnim i poštenim pristupom dam puni doprinos u očuvanju mira i stabilnosti”, poručio je Krivokapić.

On je istakao da je Vlada beskompromisna u nastojanju da Crna Gora postane sljedeća članica EU i da bude država u kojoj ne vladaju ekstremi, već pravda.

“Ova Vlada je mandat dobila od naroda na izborima, na kojima je Đukanović nakon 30 godina poražen prvi put. Potpuni poraz i pravično suđenje ga tek čeka”, zaključuje se u reagovanju Krivokapića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...