fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: ANB treba da bude depolitizovana

Krivokapić: ANB treba da bude depolitizovana

Podgorica, (MINA) – Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) treba da bude depolitizovana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čovjeka, kazao je mandatar za sastav nove vlade, Zdravko Krivokapić.

On je, gostujući na Televiziji Vijesti, rekao da ima “čvrsto rješenje” kada je u pitanju pozicija ministra finansija, ali nije želio da otkrije o kome je riječ.

Krivokapić je istakao da su dosadašnje poruke iz partija nove vlasti, kada su u pitanju pozicije u sektoru bezbjednosti, bile izjave poijedinaca koje nisu obavezujuće ni za mandatara, ni za tri članice koje treba da krenu u konkretizaciju dogovora za sastav Vlade.

On je, kako prenosi portal Vijesti, kazao i da dosad “niko nije iskazao svoje želje” kada su u pitanju ključne pozicije u sektoru bezbjednosti.

Krivokapić je rekao da je napravljen dinamičan plan kada je u pitanju formiranje Vlade, sa kojim su svi upoznati, i da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate.

On je rekao da do sada nemaju nijedan konkretizovan predlog, ali da će ga najvjerovatnije imati u utorak ujutro.

Prema riječima Krivokapića, tri koalicije će voditi sedam krugova pregovora, a u drugom krugu će biti precizno definisani principi i kriterijumi.

„Ja nijesam bunar želja“, rekao je Krivokapić, istakavši da predloženi kandidati moraju prevashodno biti odraz dogovora i da budu kompetentni i dokazani u svom polju.

Na pitanje da li je neophodna promjena Zakona o slobodi ispovijesti u cjelini, Krivokapić je kazao da je njegov lični stav da u donošenju zakona nije bilo dobre namjere, i da zato u cjelosti nije dobar.

„Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz savjeta za pravna pitanja Mitropolije. Dopustimo struci da se nađe najbolje rješenje”, rekao je Krivokapić.

Najčitanije