fbpx
NaslovnicaCrna GoraKatnić: URA da se obaveže da neće tražiti izmjene zakona o tužilaštvu

Katnić: URA da se obaveže da neće tražiti izmjene zakona o tužilaštvu

Podgorica, (MINA) – Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić poručio je da je spreman da podnese ostavku na tu funkciju ukoliko se Građanski pokret (GP) URA obaveže, da tokom mandata aktuelnog saziva Skupštine, neće tražiti stavljanje zakona o tužilaštvu u skupštinsku proceduru.

Potpredsjednik Vlade i lider URA-e Dritan Abazović je na današanjoj konferenciji za novinare kazao da bi bilo najbolje da Katnić sam podnese ostavku.

Katnić je ponovio da je spreman da podnese ostavku na funkciju GST-a, što obuhvata i neprihvatanje funkcije specijalnog tužioca u tužilaštvu, na što po zakonu ima pravo u slučaju prestanka funkcije, kao i neprijavljivanje na konkurs ni za jednu drugu funkciju u državnim organima.

On je rekao da je uslov da se URA kao suverenistička stranka u čijem programskom opredjeljenju je građanska orijentacija i koja proklamuje poštovanje svih Ustavom zagarantovanih prava ravnopravnosti svih građana, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu opredijeljenost, obaveže da tokom aktulenog saziva Skupštine neće ni tražiti, niti na bilo čije drugo traženje stavljati u skupštinsku proceduru izmjene tužilačkih zakona

Katnić je rekao da je uslov da se URA obaveže i da neća do isteka mandata Tužilačkom savjetu mijenjati njegov personalni sastav.

On je kazao da URA kao politički subjekat i suverenistička stranka treba da se obaveže da neće mijenjati personalni sastav i organizaciju Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja.

“Kao ni organizaciju i sastav Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, kao najboljih i dokazanih državnih organa koji su do sada sa velikim uspjehom sprovodili i sprovode borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, zaključio je Katnić.
(kraj) sni/žug

Najčitanije